ΕΑΠ: Εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας και τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών

Αναγόρευση της Αργυρώς Λουκάκη σε Ομότιμη Καθηγήτρια

Με την παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πατρών, κ.κ. Χρυσοστόμου, εκπροσώπων φορέων, του Προέδρου, των Αντιπροέδρων, μελών της Διοικούσας Επιτροπής, μελών ΔΕΠ και του Διοικητικού Προσωπικού του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης, η εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος, στην Πανεπιστημιούπολη στην Περιβόλα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του Προέδρου της Δ.Ε., Καθηγητή Ιωάννη Καλαβρουζιώτη, ο οποίος έκανε αναδρομή στην ιστορία του Ε.Α.Π. επισημαίνοντας ότι 28 χρόνια μετά την ίδρυσή του, δρομολογούνται οι διαδικασίες για την αυτονόμησή του, που σηματοδοτεί μια νέα αρχή, ένα νέο ξεκίνημα.

Ο κ. Καλαβρουζιώτης ανέφερε ότι η ειλημμένη απόφαση της Ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για αυτονόμηση με την ψήφιση προσεχώς σχετικού νόμου, βάζει τέλος σε ορισμένα σενάρια από καλοθελητές, που θα έβαζαν σε περιπέτεια το Ε.Α.Π. 

eap_2.jpg

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε. αναφέρθηκε στις σημαντικότερες αποφάσεις της Δ.Ε. του προηγουμένου έτους και ευχήθηκε ότι σε πνεύμα συνεργασίας και απαραίτητης ενότητας θα αντιμετωπισθούν ζητήματα που αφορούν δράσεις και  πρωτοβουλίες για το 2024.

Επίσης ανακοίνωσε ότι ο νέος σύγχρονος Οργανισμός Λειτουργίας κατατέθηκε στο Υπουργείο Παιδείας και σύντομα θα προκηρυχθεί από το ΑΣΕΠ, διαγωνισμός για 165 θέσεις εργασίας, καθώς -όπως ανέφερε- δεν είναι δυνατόν ένα αυτόνομο Πανεπιστήμιο, να μην έχει μόνιμους υπαλλήλους.

Τέλος  ευχήθηκε Καλή και Δημιουργική Νέα Χρονιά σε όλους.

Στο πλαίσιο του Εορτασμού των Τριών Ιεραρχών και της Ελληνικής Παιδείας, ο Επίκουρος Καθηγητής της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, Στασινός Σταυριανέας, εκφώνησε τον Πανηγυρικό της Ημέρας με θέμα: «Η φιλοσοφία ως τέχνη του βίου στην ελληνική αρχαιότητα και σήμερα», ενώ ακολούθησε η αναγόρευση του μέλους ΔΕΠ της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, Αργυρώς Λουκάκη, σε Ομότιμη Καθηγήτρια και  έγινε απόδοση τιμητικών πλακετών στα αφυπηρετήσαντα μέλη της ίδιας Σχολής, κκ. Κωνσταντίνο Αγόρα, Μαργαρίτα Δρίτσα, Αγγελική Πετροπούλου, στο μέλος ΔΕΠ της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και πρώην Υφυπουργό,  κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου και στην οικογένεια της αείμνηστης Αναπληρώτριας Καθηγήτριας της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας, Φωτεινής Καριώτου.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ