Μεσολόγγι: Σήμερα η έκθεση του ιατροδικαστή για τον τρόπο που δολοφονήθηκε ο Μπάμπης - Συνεχίζονται από το πρωί οι έρευνες στο σημείο που βρέθηκε το πτώμα

Η ιατροδικαστική εξέταση που αναμένεται να γίνει σήμερα θα ρίξει άπλετο φως στον τρόπο που δολοφονήθηκε ο Μπάμπης Κούτσικος, στις 4 Ιανουαρίου, οπότε και αγνοείτο από την οικογένειά του.

Αποστολή του tempo24: Απόστολος Βουλδής

Ήδη πάντως ο ιατροδικαστής Ανδρέας Γκότσης που κλήθηκε άμεσα στην βαλτώδη περιοχή, λίγο πιό μακρυά από τις εγκαταστάσεις του πρώην ΤΕΙ, με μακροσκοπική εξέταση διαπίστωσε πισώπλατους πυροβολισμούς. Ο άτυχος 30χρονος έφερε τραύματα από κηνυγετικό όπλο σε πλάτη χέρια και πόδια και ήταν μπρούμυτα μέσα στο νερό.

Η έκθεση του ιατροδικαστή που αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα, καθώς από χθες βράδυ η σορός μεταφέρθηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πατρών, θα προσδιορίσει οριστικά αν ο θάνατος του άνδρα επήλθε από τους πυροβολισμούς που δέχθηκε, ή από πνιγμό μετά τους πυροβολισμούς. Ειδικότερα θα ξεκαθαριστεί αν ο Μπάμπης πυροβολήθηκε εκεί που βρέθηκε νεκρός, ή σε άλλο σημείο και μεταφέρθηκε στην περιοχή που εντοπίστηκε η σορός του.

Η τραγική στιγμή που η μάνα του Μπάμπη έξω από τα Δικαστήρια του Μεσολογγίου, μαθαίνει πως βρέθηκε η σορός του γιού της

Αστυνομικές έρευνες

Στο μεταξύ αστυνομικοί έχουν αποκλείσει την περιοχή, από χθες το απόγευμα , οπότε και ανακαλύφθηκε η σορός από τον Ευάγγελο Αλεξανδρή, επικεφαλής της ομάδας Anubis Cold Case Κ9 team με τον σκύλο ΕΚΟ και πραγματοποιούν εκτεταμένες έρευνες.

Σημειώνεται πως όταν ο εκπαιδευμένος σκύλος μύρισε το πτώμα, χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής ώστε να γίνει απάντληση υδάτων, προκειμένου να "πέσει" η στάθμη του νερού και να ερευνηθεί το σηεμίο.

Μάλιστα από σήμερα το πρωί με το πρώτο φως της ημέρας θα αρχίσουν εκ νέου οι έρευνες για την εύρεση του όπλου και τον εντοπισμό κινητού τηλεφώνου και άλλων  προσωπικών αντικειμένων από τα οποία μπορούν να προκύψουν στοιχεία για την αξιολόγηση της υπόθεσης.

Προφυλάκιση

Εξάλλου, μετά από 7ωρη απολογία ο 50χρονος κρεοπώλης κρίθηκε προφυλακιστέος, καθώς δεν έπεισε ανακρτιτή και εισαγγελέα και θα οδηγηθεί σήμερα το πρωΐ στις φυλακές.

Ο 50χρονος που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, βγαίνοντας από το δικαστικό μέγαρο δέχθηκε τις έντοντες αποδοκιμασίες του συγκεντρωμένου πλήθους, που βρισκόταν εκεί από νωρίς το πρωΐ, ενώ τον αποκαλούσαν "δολοφόνο". 

Εν τω μεταξύ, προφυλακιστέος, κρίθηκε ο 50χρονος που κατηγορείται για τον φόνο, ο οποίος, πάντως, δεν παραδέχεται την ενοχή του. Μάλιστα, όταν βγήκε από το Δικαστικό Μέγαρο Μεσολογγίου, αποδοκιμάστηκε έντονα από τους συγκεντρωμένους. 

Πάντως σύμφωνα με τον συνήγορό του Ιάκωβο Μπαλτά, ο κρεοπώλης δεν έχει αποδειχθεί τίποτα απ’ όσα του καταλογίζονται.

Διαβάστε επίσης