Εξαφάνιση στο Μεσολόγγι: Το νέο στοιχείο «φωτιά» για τον κρεοπώλη - " Μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξουν εξελίξεις και πιθανότατα ανατροπές"

Τι λέει για τα κίνητρα ο ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης

Δίχως τέλος το θρίλερ στο Μεσολόγγι με την εξαφάνιση του 31χρονου Μπάμπη. Ο Γιώργος Τσούκαλης προαναγγέλλει ανατροπές και καταιγιστικές εξελίξεις…

Μεσολόγγι: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον 31χρονο - Συμμετέχει ειδικός σκύλος ανίχνευσης ανθρώπινων υπολειμμάτων και ομάδα από τα Τέμπη (ΦΩΤΟ)

Η αγωνία για την εξαφάνιση του Μπάμπη στο Μεσολόγγι κορυφώνεται. Ένα νέο στοιχείο φέρνει σε ακόμα πιο δύσκολη θέση τον 50χρονο κρεοπώλη, την ώρα που ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης επικεντρώνεται στα κίνητρα πίσω από τις δραματικές εξελίξεις. Όπως αναφέρει το χρέος των 17.000 ευρώ που ζητούσε πίσω ο αγνοούμενος από τον χασάπη, ίσως ήταν ένα τέχνασμα ορισμένων για να στραφούν οι έρευνες σε λάθος κατεύθυνση. Αφήνει να εννοηθεί πως μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξουν εξελίξεις και πιθανότατα ανατροπές που θα συνταράξουν τη χώρα.

Σε κάθε περίπτωση, παρατείνεται η αγωνία στο Μεσολόγγι για την εξαφάνιση του 31χρονου Μπάμπη, καθώς ο 50χρονος κρεοπώλης, που συνελήφθη για την υπόθεση και κατηγορείται για ανθρωποκτονία από δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κρατά το στόμα του ερμητικά κλειστό. Στη μαραθώνια κατάθεση που έδωσε, ο κρεοπώλης δέχτηκε βροχή ερωτήσεων για τις αντιφάσεις που διαπιστώθηκαν και τα κενά μνήμης που ο ίδιος επικαλέστηκε, ωστόσο, ακολούθησε την ίδια γραμμή χωρίς να δώσει εξηγήσεις.

beaedf04907248b9a4d03aba848363b6.jpg

Μάλιστα, άλλος ένας από τους ισχυρισμούς του καταρρίπτεται επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο τη θέση του ως βασικός κατηγορούμενος.

Συγκεκριμένα, οι τοξικολογικές εξετάσεις που έγιναν στον 50χρονο έδειξαν ότι εκείνο το βράδυ που εξαφανίστηκε ο Μπάμπης δεν είχε κάνει χρήση ουσιών και συγκεκριμένα κάνναβης όπως ισχυριζόταν.

Οι αστυνομικοί τις προηγούμενες μέρες είχαν ξεσκεπάσει άλλες 6 αντιφάσεις του κρεοπώλη. Ανέφερε ψευδώς ότι επέστρεψε απευθείας στο σπίτι του. Δεν είχε αναφέρει ότι μίλησε με τον 36χρονο φίλο του, πριν και μετά την εξαφάνιση. Υποστήριζε ότι δεν είχε το κινητό του μαζί, αλλά διαπιστώθηκε ότι έλεγε ψέματα. Επικαλείται «κενό» μνήμης 50 λεπτών αλλά στο διάστημα αυτό αντάλλασσε μηνύματα και τηλεφωνήματα που μάλιστα φρόντισε να διαγράψει. Όπως διαπιστώθηκε ο κρεοπώλης κάλεσε τον Μπάμπη την ημέρα της εξαφάνισης, όπως προέκυψε από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου. Ο 50χρονος και ο Μπάμπης φαίνεται να βρίσκονταν στο ίδιο σημείο για πολλή ώρα.

Σύμφωνα με τον ιδιωτικό ερευνητή, Γιώργο Τσούκαλη, ο οποίος έχει προσληφθεί από την οικογένεια του Μπάμπη Κούτσικου, το χρέος των 17.000 είναι πλέον ως ένα «αδιάφορο κίνητρο» όπως το χαρακτήρισε, υπογραμμίζοντας πως είναι ίσως ένα προπέτασμα καπνού ώστε να στραφούν οι έρευνες μακριά από το πραγματικό κίνητρο του εγκλήματος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κύριος Τσούκαλης, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «τα 17.000 ευρώ απαίτησε ο Μπάμπης να του δοθούν. Από εκεί και πέρα ερευνώνται και άλλα πράγματα αλλά δεν θέλω να τα ονομάσω δημόσια. Πιστέψτε με είναι πολύ ισχυρά που μπορούν να δέσουν την υπόθεση. Η Αστυνομία στρέφεται και σε άλλα κίνητρα. Ίσως το κίνητρο των 17 χιλιάδων να είναι κάτι αδιάφορο μπροστά σε αυτά που μπορεί να αποδειχτούν».

Ο δικηγόρος της οικογένειας του αγνοούμενου μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι!» για τις απαντήσεις που έδωσε στις Αρχές ο κατηγορούμενος. «Εμείς, από την πρώτη στιγμή, εκφράσαμε την άποψη πως πρόκειται για μία πράξη που συμμετέχουν πολλοί δράστες. Δεν πιστεύω πως μέσα σε 50 λεπτά ο άνθρωπος αυτός μπορούσε να το κάνει. Και το καταγγείλαμε. Δικαίωση για την οικογένεια δεν είναι μόνο να μπουν στη φυλακή οι δράστες αλλά να εντοπιστεί αυτός ο άνθρωπος», είπε αρχικά, ενώ στη συνέχεια μίλησε για τις εξελίξεις των ερευνών.

«Οι έρευνες συνεχίζονται, εθελοντές είναι στην πόλη. Υπάρχει μία ομάδα μετά από δικό μας αίτημα, η οποία είχε χρησιμοποιηθεί και στο δυστύχημα στα Τέμπη, και ήδη από χθες έχουν μεταβεί σε συγκεκριμένα σημεία, ακόμα και πηγάδια. Θέλω να πιστεύω πως αύριο αυτός ο άνθρωπος θα πει κάτι παραπάνω. Έχουμε μία μάνα και αδελφή που δεν μπορεί να αγαλλιάσει η ψυχή τους και έναν άνθρωπο που απαντά με ‘’όχι’’. Πιστεύω πως θα έχουμε εκπλήξεις στο μέλλον».

Στο «κάδρο» των ερευνών έχει μπει και ο 36χρονος φίλος του 50χρονου κρεοπώλη, του οποίου το κινητό εξέπεμψε στο ίδιο σημείο με του 31χρονου στο Μεσολόγγι. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχει προκύψει κάτι σε βάρος του οπότε έχει αφεθεί ελεύθερος.

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ