Μακάριος Λαζαρίδης: «Θα ψηφίσω το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, με έπεισε η τοποθέτηση Μητσοτάκη»

Στην σκιά της μετωπικής σύγκρουσης με τον Αντώνη Σαμαρά, συνεχίζεται ο εσωκομματικός διάλογος στη ΝΔ για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο Μακάριος Λαζαρίδης ανήκει σε εκείνους τους βουλευτές που είχαν εκφράσει τον προβληματισμό τους όσον αφορά την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

«Θεωρώ το ζήτημα του γάμου λυμένο. Είχα εκφράσει τον προβληματισμό και είχα πει ότι θα περιμένων να ακούσω τον πρωθυπουργό όσον αφορά το κομμάτι της τεκνοθεσίας», δήλωσε αρχικά.

«Ο πρωθυπουργός ήταν πολύ καθαρός και είπε ότι (το νομοσχέδιο) δεν περιλαμβάνει την παρένθετη μητέρα, ούτως ώστε να μετατραπεί η γυναίκα σε μία μηχανή παραγωγής παιδιών και το δεύτερο, ότι δεν υιοθετούνται οι όροι Γονέας 1 και Γονέας 2. Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού με έπεισε απόλυτα και όταν έρθει το σχέδιο νόμου για την ισότητα του γάμου στην ελληνική Βουλή θα το ψηφίσω».

«Στο ζήτημα των υιοθεσιών, κατά μόνας επιτρέπονται από το 1946, δεν είναι καινούργιο. Νομίζω πως είναι καλύτερο και πιο ασφαλές για τα παιδιά να έχουν δύο γονείς. Πρέπει να μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν ομόφυλα ζευγάρια, που ο ένας ή ο άλλος έχουν ένα παιδί. Αυτά τα παιδιά δεν μπορούν να μείνουν στην ανωνυμία. Πρέπει να κάνουμε τη ρύθμιση αυτή ώστε να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότη=τα».

Τέλος, ο Μακάριος Λαζαρίδης σημείωσε πως η κεντροδεξιά διαχρονικά στην Ευρώπη έχει πρωταγωνιστήσει σε μεγάλες κοινωνικές αλλαγές που θεμελίωσαν τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

megatv.com

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ