Ν.Ε. Αχαΐας ΠΑ.ΣΟ.Κ. - Κίνημα Αλλαγής για την επέτειο της δολοφονίας του Νίκου Τεμπονέρα

"Ο Δημοκρατικός κόσμος και οι προοδευτικοί πολίτες τιμούν με ευλάβεια την θυσία του"

H Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας ΠΑ.ΣΟ.Κ. - Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωση της αναφέρει:

Αυτό το Γενάρη συμπληρώνονται τριάντα τρία χρόνια από το βράδυ της 8 Γενάρη 1991 που διαδραματίστηκε η βίαιη δολοφονία του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα, από στελέχη της τοπικής ΟΝΝΕΔ Πάτρας και τον τότε δημοτικό σύμβουλο Γ. Καλαμπόκα. Τριάντα τρία χρόνια από την αποτρόπαια πράξη μιας ανθρωποκτονίας που διαχρονικά θα στρέφεται εναντίον της Δημοκρατίας γενικότερα και του εκπαιδευτικού κόσμου ειδικότερα.
 
Ο Δημοκρατικός κόσμος και οι προοδευτικοί πολίτες θυμούνται με συγκίνηση και τιμούν με ευλάβεια την θυσία του Νίκου Τεμπονέρα. Που δε δίστασε στο όνομα των ιδεών του για μια δημόσια εκπαίδευση χωρίς αυταρχισμό και αναχρονιστικές τακτικές, να τα βάλει με το παρακράτος της τότε κυβέρνησης Μητσοτάκη, πληρώνοντας το τίμημα με την ίδια του την ζωή.
 
Η Ν.Ε. Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ  δεν καλεί σε επιμνημόσυνη δέηση. Καλεί σε δημοκρατική εγρήγορση, με δεδομένο πως πάλι μια Κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί να "μεταρρυθμίσει" την εκπαίδευση, μέσω της αναθεώρησης του άρθρου 16. Αυτό ας μην το ξεχνάμε.

Για τον λόγο αυτό καλούμε όλο τον προοδευτικό κόσμο αύριο Τρίτη στις 9 Ιανουαρίου και ώρα 6:00 μ.μ., να παραστεί στην τελετή κατάθεσης στεφάνων και στην ειρηνική πορεία που θα ακολουθήσει στους δρόμους της πόλης.

Ως αυτονόητη ένδειξη σεβασμού σε όλους εκείνους που αψήφησαν κάθε απειλή και πάλεψαν για τις πεποιθήσεις και τα πιστεύω τους από οποιοδήποτε μετερίζι.
 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ