Πάτρα: Έρχονται οι "ΣΦήγΚΕΣ" παραμονή Θεοφανείων

Οι ΑΜΚΕ  ¨ΣΦήγΚΕΣ¨ για 4η συνεχή χρονιά, και στοχεύοντας στην διοργάνωση πρωτότυπων δρώμενων, διοργανώνουν το έθιμο της Befana, της  Θεοφάνειας, που δανειζόμαστε από τους φίλους μας Ιταλούς, και  διοργανώνεται  σε πολλά άλλα κράτη της Ευρώπης.

Ποια είναι η Befana; Είναι η καλόκαρδη,  άσχημη  γηραιά κυρία, με υπερφυσικές δυνάμεις, που τα χρόνια και  η εμπειρίες  της ζωής, της φανέρωσαν την μία και μοναδική αλήθεια: «το μόνο που μετράει σε τούτη τη ζωή είναι το ΟΥΡΑΝΙΟ ΦΩΣ, η ΑΓΑΠΗ, δηλαδή  η ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ διότι ο Θεός αγάπη εστί».

Για να τα βιώσεις αυτά,  θα πρέπει στρέψεις τα μάτια σου άνωθεν και να πετάξεις πάνω από τις υλικές μικρότητες και κακίες. Γι’ αυτό, η befana δανείστηκε από τις μάγισσες των παραμυθιών το μυτερό προς τα άνω καπέλο και την σκούπα τη μαγική, σύμβολο υπέρβασης της υλικής βαρύτητας, σαν το μαγικό χαλί του Αλαντίν που συμβολίζει  την αγάπη, την φιλία και την πίστη.

Οι ¨ΣΦήγΚΕΣ¨, την παραμονή των Θεοφανείων του 2024, ντυμένες befana το πρωί θα επισκεφτούμε τον Περιφερειάρχη κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και τον Δήμαρχο κ. Κώστα Πελετίδη για να τους δώσουμε γλυκίσματα ώστε το έργο τους να είναι  ευάρεστο στους συμπολίτες μας. Αλλά και το βραδάκι θα βγούμε στους δρόμους,  να ξορκίσουμε το όποιο κακό.  

Ονειρευόμαστε στο μέλλον, την παραμονή των Φώτων να γεμίζει  η πόλη  ΜΠΕΦΑΝΕΣ (εξελληνισμένα), που με χαμόγελα, μουσικές και τραγούδια  θα «ξορκίζουν» το κάθε τοπικό  ή παγκόσμιο κακό,  όπως παρόμοιες γιορτές οργανώνονται   συμβολικά  από αρχαιοτάτων χρόνων σε όλη τη Ελλάδα («μωμόγεροι», «ραγκουτσάρια», «καλικάτζαροι»  κλ.π.)

Ελπίζουμε να το χαρείτε!

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ