"Τσαρλατάνος ο ψευτοεπίσκοπος Χριστόδουλος, δεν ισχύουν οι αφορισμοί του" - Δήλωση του εκπροσώπου της Ιεράς Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

Ξαναχτύπησε ο μοναχός Χριστόδουλος, με καταγωγή από το Αίγιο, ο οποίος εμφανίζεται ως "Επίσκοπος" και έχει απασχολήσει πολλές φορές την κοινή γνώμη κυρίως για βίντεο που αναρτά στο προφίλ του στο Facebook και όπου κατηγορεί ασύστολα για διάφορα σκάνδαλα ερωτικού περιεχομένου, μοναχούς της Μονής Γρηγορίου του Αγίου Όρους αλλά και άλλους ιερωμένους.

Μάλιστα, στο παρελθόν ο ίδιος είχε "αφορίσει" τον Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο, ενώ χθες αποφάσισε να "αφορίσει" τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου κ. Γιώργο Μπέσκο. Η φιγούρα του βεβαίως μάλλον γραφική χαρακτηρίζεται από τους περισσότερους, πλην όμως κάποιοι πιστοί θορυβήθηκαν βλέποντας έναν ρασοφόρο να πετάει κατηγορίες και "αφορισμούς" εδώ κι εκεί. Το filodimos.gr επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο τύπου της Ιεράς Μητρόπολης Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας π. Αθανάσιο Λιακόπουλο, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά:

"Εκ μέρους της Ιεράς Μητρόπολης θα ήθελα να δηλώσω σχετικά με τον ψευτοεπίσκοπο Χριστόδουλο που διατηρεί κανάλι στο διαδίκτυο και με αφορμή με τον δήθεν "αφορισμό" του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου κ. Γιώργου Μπέσκου, να καθησυχάσω τον λαό της Αιγιάλειας και να πω κατηγορηματικά ότι ο άνθρωπος αυτός δεν είναι καν ιερέας, ούτε φυσικά Επίσκοπος, ούτε έχει ποτέ χειροτονηθεί. Ήταν μοναχός σε Ιερά Μονή του Αγίου Όρους, μιλά πολλές φορές στα βίντεό του για τη Μονή Γρηγορίου με ψεύδη. Ας μου επιτραπεί να σημειώσω ότι ο άνθρωπος είναι "τσαρλατάνος", προφανώς κάτι δεν πάει καλά μαζί του γιατί δεν έχει καμία σχέση με την Εκκλησία. Μην σας φοβίζει λοιπόν το γεγονός ότι αυτός ο δήθεν "επίσκοπος" αφόρισε οποιονδήποτε, γιατί δεν έχει καν ιεροσύνη, δεν είναι καν διάκος. Καλά Χριστούγεννα σε όλους!"

filodimos.gr

Διαβάστε επίσης