Τα σνακ αποτελούν το 20% των ημερήσιων θερμίδων

19/12/2023 | 12:23

Τα σνακ αποτελούν σχεδόν το ένα τέταρτο των θερμίδων της ημέρας στους ενήλικες των ΗΠΑ και αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα τρίτο της ημερήσιας πρόσθετης ζάχαρης, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Ερευνητές που ανέλυσαν δεδομένα από μελέτες με περισσότερους από 20.000 ανθρώπους διαπίστωσαν ότι οι Αμερικανοί κατά μέσο όρο έπαιρναν περίπου 400 έως 500 θερμίδες από σνακ την ημέρα -συχνά περισσότερες από αυτές που κατανάλωναν στο πρωινό- που πρόσφεραν μικρή θρεπτική αξία.

 

Αν και οι διαιτολόγοι γνωρίζουν πολύ καλά την τάση των Αμερικανών να τρώνε σνακ, «το μέγεθος του αντίκτυπου δεν γίνεται αντιληπτό μέχρι να το δει κανείς», δήλωσε ο ανώτερος συγγραφέας της μελέτης Christopher Taylor, καθηγητής ιατρικής διαιτολογίας στη Σχολή Επιστημών Υγείας και Αποκατάστασης στο Το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Οχάιο.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα που έλεγχαν τον διαβήτη τύπου 2 έτρωγαν λιγότερα ζαχαρούχα τρόφιμα και σνακ συνολικά από τους συμμετέχοντες χωρίς διαβήτη και εκείνους των οποίων τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα έδειχναν ότι ήταν προδιαβητικά.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο PLOS Global Public Health.

Πάτρα: Θρήνος στο διαδίκτυο για τα παιδιά που χάθηκαν στο τροχαίο! Συντετριμμένοι οι φίλοι τους (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Λουλούδια και κεράκια για το Νίκο και την Αγγελική στον τόπο της ανείπωτης τραγωδίας – “Παγωμένη” Κυριακή για την πόλη (ΦΩΤΟ)

Σοκαρισμένη η Πάτρα από το τραγικό τροχαίο – Ποια είναι τα δύο παιδιά που έχασαν την ζωή τους, 19 και 17 ετών!

Πάτρα: “Εφυγε” στα 59 του ο επιχειρηματίας Αντώνης Λαλιώτης – Την Τρίτη η κηδεία του

Πάτρα: Θλίψη για το θάνατο 59χρονης – “Έφυγε” ξαφνικά

Νέα τραγωδία στην Πάτρα: Ένας νεκρός από φωτιά σε σπίτι στον Καστελλόκαμπο – Πρώην διαιτητής το θύμα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Ο παλαίμαχος διαιτητής βόλεϊ Σάββας Ιορδανίδης το θύμα της φωτιάς στον Καστελλόκαμπο

Πάτρα: Σοκαριστική καταγγελία – “Έπιασε τη μητέρα μου από το λαιμό, την πέταξε στο κρεβάτι και την βίασε”!