Μπραντ Πιτ: Το ισχυρό «όπλο» στη νομική διαμάχη ενάντια στην Αντζελίνα Τζολί

 

 

Τίποτα δε θυμίζει πια το «πολύχρωμο» παρελθόν τους, καθώς ο Μπραντ Πιτ με την Αντζελίνα Τζολί έχουν βγει σε πεδίο μάχης που κρατά… χρόνια. Το ζευγάρι μπορεί να χώρισε οριστικά το 2016, ωστόσο οι κατηγορίες μεταξύ τους δεν σταματούν.

Έπειτα από την κηδεμονία των παιδιών τους, σειρά είχε ένας επεισοδιακός καβγάς στο αεροπλάνο, τον Σεπτέμβριο του 2016. Το 2022 συνεχίστηκε η αστική υπόθεση για το οινοποιείο στη Γαλλία που από το 2008 ανήκε στο ζευγάρι. Προηγήθηκε η μήνυση του Πιτ, με την οποία την κατηγορεί πως πούλησε ακατάλληλα το μερίδιο της στο οινοποιείο -για 67.000.000 δολάρια. Η πρώην σύζυγος του επιμένει πως είχε κάθε δικαίωμα.

Το νέο νομικό όπλο κατά της Τζολί

Ο Μπραντ Πιτ ο οποίος κλείνει τα 60 του χρόνια τη Δευτέρα (18/12), καλείται να πληρώσει αναδρομικούς φόρους ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ, αφού οι επιθεωρητές διαπίστωσαν ότι ο αμπελώνας του Chateau Miraval στην Προβηγκία έχει αυξηθεί σε αξία κατά περίπου 18,6 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν έχει τέλος η διαμάχη ανάμεσα στην Αντζελίνα Τζολί και τον Μπραντ Πιτ.

Αυτή η είδηση μπορεί να είναι δυσάρεστη με μία πρώτη ματιά, οι φίλοι του όμως λένε ότι ο ίδιος ο ηθοποιός είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος, επειδή αποδεικνύει ότι οι επενδύσεις του στο ακίνητο έχουν αποδώσει. Πιστεύει ότι η απόφαση θα βοηθήσει να καταρριφθεί μια ξεχωριστή νομική αξίωση από την πρών σύζυγό του, Αντζελίνα Τζολί η οποία ισχύρίζεται ότι έχει σπαταλήσει χρήματα σε έργα…ματαιοδοξίας, όπως μια πισίνα τεραστίων διαστάσεων και μια περίτεχνη σκάλα.

Μακροχρόνια διαμάχη

Οι δυο τους έχουν εμπλακεί σε μια μακροχρόνια νομική διαμάχη για το κάστρο, το οποίο αγόρασαν μαζί το 2008. Πηγή κοντά στον Πιτ είπε χθες το βράδυ: «Ο Μπραντ έχτισε αυτή την επιχείρηση από την αρχή με αίμα, ιδρώτα και δάκρυα. Μπορεί η Aντζελίνα να είναι μια από τις πιο αναγνωρίσιμες γυναίκες στον κόσμο, αλλά δεν θα μπορούσες να πεις ότι η επιχειρηματικότητα είναι το δυνατό της σημείο. Δεν μπορούσε να γεμίσει μία μπανιέρα, πόσο μάλλον να διαχειριστεί ένα κτήμα κρασιού » είπε ο επιχειρηματικός συνεργάτης του Μαρκ Πέριν.

Το δικαστήριο έκρινε ότι «κάθε ευρώ που επενδύθηκε στο Chateau Miraval, όχι μόνο δεν ξοδεύτηκε αλόγιστα αλλά μεταφράστηκε σε αύξηση της αξίας του ίδιου ποσού». Μέσω της εταιρείας χαρτοφυλακίου Mondo Bongo, ο Πιτ παλεύει για τον έλεγχο του αμπελώνα που μετέτρεψε σε μια ακμάζουσα αυτοκρατορία αφού η Τζολί πούλησε «κρυφά» το μερίδιό της στον Ρώσο ολιγάρχη Γιούρι Σέφλερ το 2021.

Τον περασμένο μήνα, το γαλλικό φορολογικό δικαστήριο έκρινε ότι το κάστρο υπόκειται σε αναδρομικούς φόρους 1,3 εκατομμυρίων λιρών από το 2012-15, όταν η Τζολί ήταν συνιδιοκτήτρια. Ωστόσο, δεν υπήρξε ποτέ καταγγελία για φοροδιαφυγή ή εγκληματικότητα.

https://www.in.gr/

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ