Παναθηναϊκός-Μακάμπι Χάιφα: Αρνήθηκαν τα ΜΑΤ να πάνε στη Λεωφόρο!

Πήραν εντολή να γυρίσουν στην έδρα τους

Την αντίδρασή τους εξέφρασαν άνδρες των ΜΑΤ που κλήθηκαν σήμερα να μεταβούν στον αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι Χάιφα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διμοιρίες που επρόκειτο να λάβουν θέση έξω από το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, σταμάτησαν στη συμβολή της Αλεξάνδρας με την Κηφισίας, αρνούμενες να μεταβούν στο γήπεδο.

Στη συνέχεια έλαβαν εντολή να επιστρέψουν στην έδρα τους, αντί να μείνουν σε απόσταση, όπως ζητούσαν, για να επέμβουν σε περίπτωση που χρειαστεί.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η απόφαση των διμοιριών των ΜΑΤ ήταν αυθόρμητη και όχι προειλημμένη. Οι ίδιες πηγές επισήμαναν πως οι αστυνομικοί δεν είχαν την ψυχολογία να μεταβούν τόσο σύντομα σε παρόμοιο χώρο, με αυτόν που πριν από μερικές ημέρες τραυματίστηκε σοβαρά ο συνάδελφός τους, ο οποίος συνεχίζει μέχρι και σήμερα να δίνει μάχη για τη ζωή του.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή κίνηση, ενώ είναι άγνωστο, προς το παρόν, τι σημαίνει η απόφαση αυτή των ανδρών των ΜΑΤ αναφορικά με τη διεξαγωγή της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι. Ξεχωριστή σημασία έχει, δε, το γεγονός ότι πρόκειται για ισραηλινή ομάδα, και τα μέτρα φύλαξης, λόγω και του πολέμου στο Ισραήλ, είναι σε αυτές τις περιπτώσεις ακόμη πιο αυστηρά.

Υπενθυμίζεται πως οι αστυνομικοί αντιδρούν στα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας. Μετά τα επεισόδια στου Ρέντη και τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού από ναυτική φωτοβολίδα, έχουν υποστηρίξει, πραγματοποιώντας και κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, ότι πρέπει να φύγει από πάνω τους το «βάρος» της φύλαξης των γηπέδων και να ανατεθεί στις ομάδες.

Υπό αυτό το πρίσμα, στο πρόσφατο σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή, υπάρχει ειδικό άρθρο (80) που προβλέπει τη θέσπιση μπόνους-ειδικής αποζημίωσης για τους αστυνομικούς που θ' αναλάβουν τα μέτρα φύλαξης σε αθλητική δραστηριότητα.

Η αποζημίωση αυτή ανέρχεται στο ποσό των τριάντα (30) ευρώ για κάθε ημέρα απασχόλησης και η αμοιβή χορηγείται μέχρι του ορίου των 83.300 συνολικά ημερών απασχόλησης, ετησίως.

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ