Βασιλιάς Κάρολος – Τετ α τετ με τον Σούνακ φορώντας γραβάτα με ελληνική σημαία στο Ντουμπάι

Η κίνηση του θεωρήθηκε άκρως συμβολική

Για ακόμη μια φορά ο Βασιλιάς Κάρολος εμφανίστηκε με μία από τις αγαπημένες του – όπως όλα δείχνουν – γραβάτες, αυτή τη φορά κομίζοντας ένα διαφορετικό μήνυμα. Πρόκειται για μια γραβάτα με την ελληνική σημαία, την οποία ο Βασιλιάς Κάρολος φορά συχνά. 

Ωστόσο, η κίνηση αυτή απέκτησε μια ξεχωριστή σημασία, καθώς ο Βασιλιάς Κάρολος φόρεσε αυτή τη γραβάτα στη μεγάλη συνδιάσκεψη για το κλίμα στο Ντουμπάι, όπου βρίσκεται μεταξύ άλλων και ο πρωθυπουργός της χώρας του, Ρίσι Σούνακ.

Μάλιστα, ο Βασιλιάς Κάρολος φωτογραφήθηκε να συνομιλεί με τον Ρίσι Σούνακ φορώντας την περίφημη ελληνική γραβάτα.

Η κίνηση του θεωρήθηκε άκρως συμβολική, καθώς μόλις λίγα 24ωρα πριν ο Ρίσι Σούνακ ακύρωσε τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά την δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργό, για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Έκτοτε ο Ρίσι Σούνακ ενεπλάκη σε έναν κυκεώνα επικρίσεων, καθώς η κίνησή του αυτή – που θεωρήθηκε μια προσπάθεια του βρετανού πρωθυπουργού να προσεγγίσει τους πιο συντηρητικούς εκπροσώπους του – γύρισε «μπούμερανγκ», με τα μέσα ενημέρωσης της Μεγάλης Βρετανίας να αναφέρουν πως o Ρίσι Σούνακ έχασε τους βόλους τους, κάνοντας λογοπαίγνιο με τη λέξη «marbles» και εννοώντας πως ο Ρίσι Σούνακ έχει χάσει τα λογικά του.

Ο Βασιλιάς Κάρολος φορώντας την «ελληνική» γραβάτα στάθηκε στο πλευρό το Ρίσι Σούνακ για την καθιερωμένη «οικογενειακή» φωτογραφία της συνόδου της Cop38 για το κλίμα.

Πολλοί ήταν αυτοί που εξέλαβαν την κίνηση αυτή ως έμμεση τοποθέτηση του Βασιλιά Καρόλου για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, αν και ο ίδιος δεν έχει τοποθετηθεί σχετικά. 

 

ΠΗΓΗ

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ