Νέο κύμα κακοκαιρίας με έντονα φαινόμενα και θυελλώδεις ανέμους από το βράδυ της Δευτέρας – Βροχές και κρύο στη Δυτ. Ελλάδα (ΧΑΡΤΗΣ)

Βαθύ βαρομετρικό χαμηλό από τη Βορειοδυτική Ευρώπη, κινούμενο νοτιοανατολικά θα προκαλέσει νέο κύμα κακοκαιρίας από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου έως την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, με βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες κυρίως την Τρίτη 28 Νοεμβρίου, αλλά και θυελλώδεις ανέμους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, για τη Δευτέρα 27/11 προβλέπονται λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες στα δυτικά και νότια με τοπικές βροχές μετά το απόγευμα στη Δυτική Πελοπόννησο, στη Δυτική Στερεά, στο Ιόνιο και στην Ήπειρο. Βαθμιαία και μέσα στη νύχτα και έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 28/11, τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα επεκταθούν ανατολικότερα.

Κατά τη διάρκεια της Τρίτης 28/11, βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Οι βροχές και οι καταιγίδες κατά τόπους θα είναι έντονες και αναμένονται σημαντικά ύψη βροχής κυρίως στη Δυτική Στερεά, στη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο, στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη Θράκη.

Την Τετάρτη 29/11 τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στο Ανατολικό Αιγαίο, όπου έως τις μεσημεριανές ώρες αναμένονται βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες, ενώ τοπικές βροχές αναμένονται σε Νότια και Δυτική Πελοπόννησο, Δυτική Στερεά, Ήπειρο, Κυκλάδες και τις πρώτες πρωινές ώρες σε Ανατολική Στερεά και Νότια Εύβοια.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Τρίτη 28/11, όπου αναμένονται τα πιο έντονα φαινόμενα, κατατάσσεται στην Κατηγορία 4 (Πολύ Σημαντική).

Παράλληλα, την Τρίτη 28/11 αναμένεται σημαντική ενίσχυση των νότιων-νοτιοδυτικών ανέμων με εντάσεις έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Σταδιακή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 29/11/2023. Στον παρακάτω Χάρτη 2, παρουσιάζεται η μέγιστη ένταση και η διεύθυνση των ανέμων για την Τρίτη 28/11.

 

 

Κινητά, social και βιντεοπαιχνίδια: Η συμπεριφορά των παιδιών το… κλειδί

Χοιρινές πανσέτες με σάλτσα μουστάρδας

Δέσποινα Βανδή και Βασίλης Μπισμπίκης αγκαλιά στην παραλία

Πολύεδρο: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων μέχρι τις 5 Ιουλίου

Δείτε τους 4 σοβαρούς κινδύνους που έχει ο σκύλος σας όταν πηγαίνετε μαζί ταξίδι με το αυτοκίνητο

Κρίσιμος ο τακτικός έλεγχος για την πρώιμη ανίχνευση δερματολογικών παθήσεων

Δανάη Παππά: «Όταν χώρισα, αφοσιώθηκα στη δουλειά μου, στην οικογένειά μου και στους φίλους μου»

Ο Παναθηναϊκός απέκτησε το 100% των δικαιωμάτων του Γιώργου Βαγιαννίδη