Κινητοποιήσεις και στην Πάτρα από τους εργαζόμενους του ΚΕΘΕΑ

Σε ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταθέσει άμεσα νομοσχέδιο που καταργεί από 1/1/2024 το ΚΕΘΕΑ και όλους τους φορείς απεξάρτησης. Διαλύει οργανισμούς με χρόνια ιστορίας και προσφοράς στις τοπικές κοινωνίες. Τίποτα από όσα χρειαζόμαστε για μια εθνική πολιτική για τις εξαρτήσεις δεν εξασφαλίζεται με την επιχειρούμενη διοικητική, γραφειοκρατική συνένωση δομών. Στην πραγματικότητα, αντί για «μεταρρύθμιση» έχουμε ανατίναξη του πεδίου της αντιμετώπισης των εξαρτήσεων, με επικίνδυνες συνέπειες πρωτίστως για τους εξυπηρετούμενους και την κοινωνία.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ συμμετέχει στην κινητοποίηση σωματείων και φορέων στο Υπουργείο Υγείας στην Αθήνα την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στις 12:00. Ο Σύλλογος πραγματοποιεί την ίδια μέρα στάση εργασίας από τις 11:00 ως τις 15:00 με κινητοποίηση στην πόλη της Πάτρας 12.00 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ο Συλλογος Οικογένειας ΚΕΘΕΑ Κύτταρο - Οξυγόνο και οι εργαζόμενοι την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου συγκεντρωνόμαστε στην πλατεία Γεωργίου στις 6 το απόγευμα να διαδηλώσουμε ενάντια στην κατάργηση των Προγραμμάτων ΚΕΘΕΑ. Η δράση αυτή είναι πανελλαδική και θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα και ώρα σε όλες τις πόλεις που διαθέτουν Προγράμματα του ΚΕΘΕΑ. Σας περιμένουμε γιατί αφορά το μέλλον τα παιδιών μας!