Λίβανος: Ανταλλάσσουν πυρά Χεζμπολάχ και Ισραήλ - Νεκροί δύο δημοσιογράφοι και ένας πολίτης

Οι ισραηλινές δυνάμεις υποστηρίζουν ότι έπληξαν τρεις ομάδες αντιαρματικών πυραύλων της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο και μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν τοποθεσίες που ανήκουν στην οργάνωση ως απάντηση σε επανειλημμένες επιθέσεις στο βόρειο Ισραήλ.

Αρκετοί όλμοι εκτοξεύθηκαν νωρίτερα από τον Λίβανο εναντίον ενός στρατιωτικού φυλακίου στα σύνορα, χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί, σύμφωνα με τους IDF που απαντούν με βομβαρδισμούς πυροβολικού στις εστίες των πυρών στο νότιο Λίβανο.

Εν τω μεταξύ, σε ισραηλινό πλήγμα στο νότιο Λίβανο σκοτώθηκαν σήμερα δύο δημοσιογράφοι και άλλος ένας πολίτης, υποστηρίζουν τα επίσημα μέσα ενημέρωσης στο Λίβανο, ενώ η λιβανική τηλεόραση Al-Mayadeen αναφέρει ότι σκοτώθηκαν δύο άτομα από το προσωπικό της.

Το κρατικό Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρει “το θάνατο τριών πολιτών – δύο δημοσιογράφων και ενός ακόμη πολίτη – σε εχθρικό βομβαρδισμό” της περιοχής Tair Harfa. Το Al-Mayadeen λέει ότι “ο ανταποκριτής του Farah Omar και ο εικονολήπτης Rabih Maamari σκοτώθηκαν από ισραηλινή επίθεση“.

ereportaz.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ