ΚΚΕ: «Να σταματήσει τώρα η σφαγή παιδιών στη Γάζα από το ισραηλινό κατοχικό κράτος»

21/11/2023 | 10:59

 

 

Στη συζήτηση για την «Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος τόνισε, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, τα εξής:

«5.000 παιδιά έχουν δολοφονηθεί από το ισραηλινό κατοχικό κράτος. Εδώ και ενάμιση μήνα πολιορκείται η Γάζα, βομβαρδίζονται νοσοκομεία, μαιευτήρια, σχολεία. Η γενοκτονία αυτή είναι επακόλουθο του “δικαιώματος στην αυτοάμυνα” που η ΕΕ αναγνώρισε στο Ισραήλ, και το στηρίζει οικονομικά-στρατιωτικά-πολιτικά. Στηρίζει τον κατακτητή. Τώρα θα νοιαστεί η ΕΕ για τα παιδιά; Η υποκρισία βγάζει μάτι.

Να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα! Τα παιδιά της Παλαιστίνης είναι και δικά μας παιδιά!

Εξάλλου, με αυτό το ψήφισμα, ΕΕ, αστικές κυβερνήσεις της, κάνουν τους ανήξερους για το “γιατί” τα παιδιά των “φτωχών οικογενειών” δεν έχουν “ζεστό φαγητό”, “βρεφικούς σταθμούς”, “υπηρεσίες υγείας”. Ευθύνονται το τσάκισμα του λαϊκού εισοδήματος, η υποχρηματοδότηση και εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας και παιδείας, οι τραγικές ελλείψεις στα κρατικά συστήματα στήριξης των οικογενειών και των παιδιών, που στρώνουν το έδαφος σε συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα στέλνοντας βαρύ λογαριασμό στο λαό. Αυτή είναι η ευρωενωσιακή στρατηγική».

«Η ουσιαστική προστασία των παιδιών απαιτεί άλλη οργάνωση της κοινωνίας, με κριτήριο τις ανάγκες των λαών και των παιδιών τους και όχι το κέρδος κι αυτό χτίζεται στην καθημερινή πάλη.

Με αυτή την κατεύθυνση χρειάζεται να δυναμώσει το διεκδικητικό κίνημα ώστε η εκπαίδευση, η υγεία, οι δραστηριότητες των παιδιών να είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους, με μόνιμο προσωπικό. Για εξασφάλιση ολοκληρωμένου κρατικού επιστημονικού διατροφικού προγράμματος για όλους τους μαθητές, σε κατάλληλες κτιριακές υποδομές, χωρίς την εμπλοκή ιδιωτών» τόνισε, καταλήγοντας στην παρέμβασή του, ο Λ. Νικολάου-Αλαβάνος.

https://www.zougla.gr/

ΣΟΚ: 21χρονος κατέρρευσε μπροστά στον υπολογιστή του – Θρήνος στην Εγλυκάδα Πατρών

Πάτρα: Θλίψη για τον θάνατο του “γάτου” Νίκου Παπαδημητρόπουλου

Πάτρα: Πέθανε ο δολοφόνος της Κωνσταντίνας Κουλούρη και της Ρεγγίνας Παπανδρέου

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον περιφερειακό σύμβουλο Άρη Τηλιγάδη, που “έφυγε” μετά από μάχη με ασθένεια

“Bγήκαν” μαχαίρια έξω από νυχτερινό κέντρο – Ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο κέντρο της Πάτρας

Πάτρα: “Φως” στα αίτια θανάτου του 21χρονου στην Εγλυκάδα, που κατέρρευσε μπροστά στον υπολογιστή του – Σήμερα η νεκροψία

Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Πάτρα

Πάτρα: Σφοδρή σύγκρουση ΙΧ με δίκυκλο – Εκτινάχθηκε ο οδηγός της μηχανής – ΦΩΤΟ