Παμπατραϊκό χαρακτήρα λαμβάνει η αυριανή κινητοποίηση - Κατεβάζουν ρολά τα καταστήματα - Χειρόφρενο τα ταξί - Χωρίς δικηγόρους τα Δικαστήρια

 

Χαρακτήρα παμπατραϊκής απεργίας λαμβάνει η αυριανή κινητοποίηση ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο, με απεργία και συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου.

Εμποροι, αυτοαπασχολούμενοι, κομμωτές, αρτοποιοί, ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων, δικηγόροι και πολλοί ακόμη κλάδοι εργαζομένων θα λάβουν μέρος στη διαμαρτυρία.

Να σημειωθεί πως, αύριο, κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, όπως επίσης, τα αρτοποιεία και τα κομμωτήρια, ενώ χειρόφρενο τραβούν και τα ταξί.
Ενώ έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου στις 10.30 το πρωί και θα ακολουθήσει πορεία.

Ο εμπορικός κόσμος της Πάτρας ζητά την άμεση απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου, την πλήρη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, την άμεση θεσμοθέτηση ειδικού ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού, ο οποίος θα τροφοδοτεί τις βασικές λειτουργίες της επιχείρησης και τους προμηθευτές της και τη θέσπιση αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες αυτοαπασχολούμενους, κατ’ αναλογία όσων ισχύουν για τα φυσικά πρόσωπα.

ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Την ίδια ώρα, σε ανακοίνωσή τους, τα μέλη της Συντεχνίας Αρτοποιών Πάτρας και του Συνδέσμου Βιοτεχνών – Υδραυλικών Αχαΐας ανακοίνωσαν πως «στις 22 Νοέμβρη κλείνουμε καταστήματα, βιοτεχνίες και γραφεία. Συμμετέχουμε στη μεγάλη συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην Πλατεία Γεωργίου», με αίτημα την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου.
Στην απεργία συμμετέχει και ο Σύνδεσμος Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Ν. Αχαΐας, ενώ και η ΟΕΒΕΣΝΑ απευθύνει κάλεσμα.

Απόφαση για 24ωρη απεργία έχουν πάρει τα μέλη του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Ν. Αχαΐας «Ο ΒΑΤΤ», ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Κουρέων – Κομμωτών Μανικιούρ – Πεντικιούρ Ν. Αχαΐας «Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ».
Παράλληλα, στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας θα πάρει μέρος και ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Ν. Αχαΐας.

Χειρόφρενο τα ταξί - Αυτοκινητοπορεία

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Πατρών και Περιχώρων «Ο Άγιος Χριστόφορος» θα συμμετέχει στην 24ωρη απεργία από τις 05:00 το πρωί της Τετάρτης ως τις 05:00 το πρωί της Πέμπτης. Η απεργία θα είναι καθολική, ενώ δεν θα εκτελεστούν τα σχολικά δρομολόγια.
Στην Πάτρα, στις 8:30 το πρωί της Τετάρτης θα γίνει προσυγκέντρωση στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο με τα ταξί και θα ακολουθήσει πορεία προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση προκειμένου να παραδώσουν ψήφισμα. Κατόπιν θα επιστρέψουν πεζοί στο κέντρο της πόλης και θα συμμετέχουν μαζί με τα άλλα σωματεία και την στην κινητοποίηση που θα γίνει στις 10:30 το πρωί στην πλατεία Γεωργίου.

Η ανακοίνωση της ΟΕΒΕΣΝΑ:

Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και καλούμε τα Σωματεία- Μέλη μας στην κινητοποίηση που θα γίνει μαζί με άλλους κοινωνικούς εταίρους,αύριο 10:30 το πρωί, στην Πλατεία Γεωργίου.

Αντιδρούμε για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που αν περάσει θα είναι η καταστροφή μας.

Έχουμε υποχρέωση και καλούμαστε να δώσουμε δυναμικό παρόν στις κινητοποιήσεις.

Εξάλλου, η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, με ανακοίνωσή της στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων, των επαγγελματιών, των μικρομεσαίων και των αυτοαπασχολουμένων, που βιώνουν το βάρος της ληστρικής φορολογικής πολιτικής και θα συμμετέχει και στην προγραμματισμένη συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου, στις 10.30 το πρωί.

Συμμετοχή του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας

Η Διοικούσα Επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας / Τμήμα Δυτικής Ελλάδας αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή όλων των συναδέλφων μηχανικών την Τετάρτη 22-11-2023 στις κινητοποιήσεις ενάντια στον οριζόντιο τρόπο επιβολής μέτρων για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής.

Επίσης και ο  Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας (μέλος της ΟΓΕ) καλεί τις γυναίκες να συμμετέχουμε μαζικά  στη συγκέντρωση στις 22 Νοέμβρη στις 10.30 πμ στην Πλατεία Γεωργίου

Πορεία στην Αθήνα

Παράλληλα εκπρόσωποι δικηγόρων και άλλων κλάδων θα μετάσχουν στην αυριανό συλλαλητήριο στην πρωτεύουσα.

Διαβάστε επίσης