Α. Κούγιας για Τέμπη: Προειδοποιεί με μηνυτήρια αναφορά κατά φυσικών και πολιτικών προσώπων για το “μαύρο κουτί” του τρένου

20/11/2023 | 18:49

Νέες καταγγελίες Κούγια για την τραγωδία στα Τέμπη με τον συνήγορο συγγενών θυμάτων να αναφέρεται στο «μαύρο κουτί» της μοιραίας αμαξοστοιχίας που βρέθηκε προ ημερών, ζητώντας να υπάρξει έρευνα από την Εισαγγελία Λάρισας για την καθυστέρηση μηνών και προαναγγέλλοντας πιθανή κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς.

«Με αγανάκτηση, χθες, πληροφορήθηκαν οι συγγενείς των θυμάτων και εγώ προσωπικώς, ότι, με καθυστέρηση μηνών, ανακαλύφθηκε, στην περιοχή του δυστυχήματος, το «μαύρο κουτί» του τρένου» αναφέρει και προσθέτει πως «είμαι βέβαιος ότι η Εισαγγελία της Λάρισας θα διατάξει αμέσως έρευνα για το ποιοι ευθύνονται γι’ αυτήν την εγκληματική συμπεριφορά, η οποία είχε ως αποτέλεσμα, ο Εφέτης Ανακριτής και η Δικαιοσύνη γενικότερα, να μην έχουν στην διάθεσή τους αυτό το ιδιαίτερα σοβαρό στοιχείο».
Η καθυστερημένη ανεύρεση του «μαύρου κουτιού» σε συνδυασμό – όπως λέει ο κ. Κούγιας – «με το γεγονός ότι ο απερχόμενος περιφερειάρχης Θεσσαλίας μπάζωσε σε μια νύχτα τον ευρύτερο χώρο του τραγικού δυστυχήματος, μου δίνει την αφορμή να σκέφτομαι σοβαρά την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπεύθυνου, είτε φυσικού προσώπου, είτε πολιτικού προσώπου που ευθύνεται γι’ αυτές τις εγκληματικές πράξεις».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια

Όπως είναι γνωστό, εκπροσωπώ 100 και πλέον συγγενείς 20 θυμάτων, που έχασαν τη ζωή τους, λόγω της εγκληματικής συμπεριφοράς φυσικών προσώπων, τα οποία έχουν σχέση με το Υπουργείο Συγκοινωνιών – Μεταφορών, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την ιταλική Hellenic Train.

Με αγανάκτηση, χθες, πληροφορήθηκαν οι συγγενείς των θυμάτων και εγώ προσωπικώς, ότι, με καθυστέρηση μηνών, ανακαλύφθηκε, στην περιοχή του δυστυχήματος, το «μαύρο κουτί» του τρένου.

Είμαι βέβαιος ότι η Εισαγγελία της Λάρισας θα διατάξει αμέσως έρευνα για το ποιοι ευθύνονται γι’ αυτήν την εγκληματική συμπεριφορά, η οποία είχε ως αποτέλεσμα, ο Εφέτης Ανακριτής και η Δικαιοσύνη γενικότερα, να μην έχουν στην διάθεσή τους αυτό το ιδιαίτερα σοβαρό στοιχείο.

Αυτό το γεγονός, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο απερχόμενος περιφερειάρχης Θεσσαλίας μπάζωσε σε μια νύχτα τον ευρύτερο χώρο του τραγικού δυστυχήματος, μου δίνει την αφορμή να σκέφτομαι σοβαρά την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπεύθυνου, είτε φυσικού προσώπου, είτε πολιτικού πρόσωπου που ευθύνεται γι’ αυτές τις εγκληματικές πράξεις.

dikastiko.gr

ΦΩΤΟ: eurokinissi

 

Πάτρα: “Έφυγε” ένα γλυκύτατο κορίτσι! Της είπαν το “τελευταίο” αντίο

Πάτρα: Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στoν Θρασύβουλο Μαυρομμάτη – ΦΩΤΟ

Δυτ. Αχαΐα: Πώς συνέβη η ασύλληπτη τραγωδία με τον 3χρονο – Τραυματίστηκε και ο άνδρας που το είχε αγκαλιά – Έπεσαν μαζί από τη μάντρα – Συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ

Δυτική Αχαΐα: Κατέληξε το 3χρονο αγοράκι που έπεσε από μάντρα – Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο Καραμανδάνειο

Πάτρα: Ασύλληπτες εικόνες από το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου – Πυρετώδεις εργασίες των συνεργείων (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Ανεμοστρόβιλος “χτύπησε” την Πάτρα – Έπεσαν δένδρα, έσπασαν τζαμαρίες (ΦΩΤΟ)

Πάτρα – ΝΕΟΤΕΡΑ: Έσβησε η φωτιά που ξέσπασε στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων – ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ

Πάτρα: Οδηγός παρέσυρε και τραυμάτισε τροχονόμο σε μπλόκο στην Ακτή Δυμαίων