Ξεκίνησαν οι διαγωνισμοί για τις αφίσες του Πατρινού Καρναβαλιού 2024

Αρχίζουν σήμερα (Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023) και θα διαρκέσουν μέχρι και τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 οι δύο πανελλήνιοι διαγωνισμοί για την ανάδειξη α) της κεντρικής αφίσας προβολής του Πατρινού Καρναβαλιού 2024  και β) της αφίσας του Καρναβαλιού των Μικρών 2024, που προκήρυξε η ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν τις αναλυτικές προκηρύξεις των δύο πανελλήνιων διαγωνισμών στην επίσημη σελίδα της ΚΕΔΗΠ www.carnivalpatras.gr στο πλαίσιο Νέα/Εταιρικοί Διαγωνισμοί. Τα link των προκηρύξεων είναι τα ακόλουθα:

-Για την κεντρική αφίσα προβολής του Πατρινού Καρναβαλιού 2024

https://www.carnivalpatras.gr/contests/%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%ba%ce%b7%cf...

-Για την αφίσα του Καρναβαλιού των Μικρών 2024

https://www.carnivalpatras.gr/contests/%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%ba%ce%b7%cf...

Οι συμμετέχοντες πρέπει να στέλνουν τις προτάσεις τους στο email: [email protected]

Οι αφίσες που θα δημιουργήσουν οι καλλιτέχνες θα πρέπει να συνδέονται με το ακόλουθο δημιουργικό  σκεπτικό σύμφωνα με το θέμα του Πατρινού Καρναβαλιού 2024:

«Τι κι αν μας “μπριζώνουν”;

Τα όνειρά μας συνεχίζουν να μας ψηλώνουν.

Be Unplugged! λοιπόν

Ενώνουν το νου και την καρδιά μας με χιλιάδες άψυχα καλώδια, μας χειραγωγούν και μας αποπροσανατολίζουν. Νοιώθουμε ανήμποροι, τρομαγμένοι, δέσμιοι μιας κατασκευασμένης πραγματικότητας, παρατηρητές της ζωής μας.

Ας επιλέξουμε τον δρόμο της κινητοποίησης, της δημιουργικής έκφρασης, της ανθρώπινης επαφής, της καρναβαλικής, ζωτικής πνοής»

Δικαίωμα συμμετοχής στο Διαγωνισμό έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος ηλικίας και φοιτούν ή είναι απόφοιτοι ανώτερων ή ανώτατων δημόσιων ή ιδιωτικών σχολών όλων των τομέων του design στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, εφόσον καταθέσουν την πρόταση τους εντός της χρονικής προθεσμίας. Επίσης φοιτητές ή απόφοιτοι Σχολών Καλών Τεχνών, Γραφιστικών τεχνών, καλλιτέχνες, ερασιτέχνες καλλιτέχνες και ομάδες.

Οι αφίσες που θα επιλέξουν οι κριτικές επιτροπές των διαγωνισμών, θα λάβουν  τιμητικές διακρίσεις και χρηματικό έπαθλο. Συγκεκριμένα ο πρώτος νικητής του Διαγωνισμού κεντρικής αφίσας του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 θα λάβει χρηματικό έπαθλο, το ποσό των 500 ευρώ, ο δεύτερος νικητής το ποσό των 200 ευρώ και ο τρίτος νικητής το ποσό των 100 ευρώ. Οι νικητές του διαγωνισμού της αφίσας του Καρναβαλιού των Μικρών 2024 (Α΄, Β΄ και Γ΄ Βραβείο) θα λάβουν τιμητικές διακρίσεις.

Η Κριτική Επιτροπή του Πανελλήνιου Διαγωνισμού με τίτλο «Ανάδειξη της κεντρικής αφίσας προβολής του Πατρινού Καρναβαλιού 2024» αποτελείται από τον κ. Κώστα Δραγώτη (τακτικό μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΗΠ), την κα Αβροκόμη Ξενόγιαννη (τακτικό μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΗΠ) και την κα Χρυσάνθη Βανταράκη (μέλος της Κριτικής Επιτροπής του ΠΚ. 2023).

Την Κριτική Επιτροπή του Πανελλήνιου Διαγωνισμού με τίτλο «Ανάδειξη αφίσας προβολής του Καρναβαλιού των Μικρών 2024» στελεχώνουν ο κ. Απόστολος Αγγελής (τακτικό μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΗΠ), η κα Ελένη Γκέκα (τακτικό μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΗΠ) και ο κ. Κωνσταντίνος Αρταβάνης (μέλος της Κριτικής Επιτροπής του Πατρινού Καρναβαλιού 2023).

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ