Χάρης Σώζος: «Η γενιά μου μπήκε στο θέατρο για να το σπουδάσει, όχι για το θεαθήναι»

Μία αποκλειστική συνέντευξη στο «Πάμε Δανάη!» έδωσε ο Χάρης Σώζος.

Ο ηθοποιός αποκάλυψε πως η γενιά του μπήκε στο θέατρο γιατί ήθελε να το σπουδάσει και όχι για το θεαθήναι ή να γίνει αναγνωρίσιμη.

«Εμένα το σλόγκαν μου ήταν να έχω διάρκεια στον χρόνο και στο χώρο και να μην είμαι ένας διάττοντας αστέρας. Γιατί μπορεί ένα ωραίο αγόρι ή ένα ωραίο κορίτσι να βγει να παίξει σε ένα σίριαλ, αλλά εάν δεν έχει σπουδάσει τη δουλειά του δεν θα έχει διάρκεια στον χώρο», είπε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα τηλεπαιχνίδια:

«Είχα μία πρόταση για να κάνω το «Κόντρα πλακέ», αλλά όταν το συζήτησα με τον γιο μου του είπα «εγώ θεωρώ τον εαυτό μου ηθοποιό, να γίνω τηλεπαιχνιδιάρης;». Η τηλεπαρουσίαση είναι ένας ρόλος, δεν χρειάζεται να το κάνει μόνο ένας δημοσιογράφος», είπε.

Ακόμη αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της καριέρας του:

«Ήμουν τυχερός, πέρα από μία φορά υπήρξε μία δύσκολη περίοδος στη δουλειά, γιατί υπήρχαν εντάσεις μέσα στο καμαρίνι, αλλά προσπάθησα να το διαχειριστώ όσο καλύτερα μπορούσα και να περιμένω να τελειώσει η περίοδος της θεατρικ΄ςη σεζόν, να απαλλαγώ από αυτή την καταπίεση που αισθανόμουν από τον περίγυρο».

«Μου έχει συμβεί στο θέατρο να διαλέξω μία παράσταση με λίγα λεφτά επειδή μου άρεσε περισσότερο. Δεν έγινε τελικά, ενώ αυτές που απέρριψα έγιναν», είπε.

Τέλος, ο Χάρης Σώζος αναφέρθηκε σε ένα απρόοπτο περιστατικό κατά τη διάρκεια μίας παράστασης.

«Κάποιος στο θέατρο έπαιζε με το κομπολόι. Αυτό ηχεί εκκωφαντικά για εμάς τους ηθοποιούς. Δεν άντεξα και κατέβηκα και του πήρα το κομπολόι από το χέρι παίζοντας και συνέχισα την παράσταση», είπε.

megatv.com

Διαβάστε επίσης