Ο Κ. Πελετίδης υποδέχθηκε μαθητές από το Αγρίνιο στο ιστορικό καταφύγιο

Το Ιστορικό Καταφύγιο της Πάτρας που βρίσκεται κάτω από την πλατεία των υψηλών Αλωνίων αποτελεί σημείο αναφοράς για την ανάδειξη της ιστορικής μνήμης, με εκατοντάδες μαθητές σχολείων για μία ακόμα εβδομάδα να έχουν προγραμματίσει την επίσκεψη τους στο χώρο.

Στο πλαίσιο των ξεναγήσεων το πρωί της Δευτέρας 20 Νοεμβρίου ο δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης  υποδέχθηκε στο καταφύγιο μαθητές και εκπαιδευτικούς από το 6ο Γυμνάσιο Αγρινίου.

Στη συνέχεια οι μαθητές συνοδευόμενοι από τον δήμαρχο ξεναγήθηκαν στους χώρους του καταφυγίου από το μέλος του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό Ρένα Σκαρλάτου.

Στο καταφύγιο φιλοξενείται μοναδικής ιστορικής σημασίας αρχειακό και επετειακό υλικό, μέσα από το οποίο αναδεικνύονται στιγμές από τον βομβαρδισμό της πόλης κατά την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, την κατοχή και την απελευθέρωση από τα ναζιστικά στρατεύματα.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί διοργανώνει ξεναγήσεις συλλόγων και σχολείων στο χώρο του καταφυγίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2610-390-935 (καθημερινές 10.00 έως 14.00).

Το καταφύγιο  λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή από τις 10.00 το πρωί έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι και Κυριακή (ίδιες ώρες). Το Σάββατο παραμένει κλειστό.

 

Διαβάστε επίσης