Πατρινοί Δικηγόροι: Συνεχίζουν την αποχή τους από τις δίκες – Αντίδραση στο φορολογικό νομοσχέδιο

 

Συνεχίζουν την αποχή τους από τα Δικαστήρια και αυτή την εβδομάδα οι δικηγόροι της Πάτρας, αντιδρώντας στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα Aποχή από πάσης φύσεως δίκες έως και τις 27 Νοεμβρίου αποφάσισαν οι δικηγόροι της Πάτρας σε έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν την περασμένη εβδομάδα.

Οι δικηγόροι ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου για την τεκμαρτή φορολόγηση.

Όπως υποστηρίζουν εκπρόσωποι του κλάδου, η φορολόγηση με βάση τεκμαρτό εισόδημα, για εισόδημα δηλαδή που δεν έχει αποκτηθεί, δεν καταπολεμά την φοροδιαφυγή αλλά οδηγεί σε επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών εκφράζει την έντονη αντίδρασή του στα φορολογικά μέτρα που εξαγγέλθηκαν και ζητά την στήριξη του επαγγέλματος.

Παράλληλα θα απέχουν και από την έκδοση διαταγών πληρωμής από δάνεια με αιτούσες Τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων καθώς επίσης και από εντολές προς εκτέλεση, ενόψει της κατάθεσης νομοσχεδίου για τα funds και μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου, λαμβανομένης υπόψιν της πάγιας θέσης της Ολομέλειας για την προστασία των οικονομικά αδύναμων και ευάλωτων πολιτών.

Στο μεταξύ ο Δικηγορικός Σύλλογος διοργανώνει μετάβαση στην Αθήνα για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Νοεμβρίου.

ΣΟΚ: 21χρονος κατέρρευσε μπροστά στον υπολογιστή του – Θρήνος στην Εγλυκάδα Πατρών

Πάτρα: Θλίψη για τον θάνατο του “γάτου” Νίκου Παπαδημητρόπουλου

Πάτρα: Πέθανε ο δολοφόνος της Κωνσταντίνας Κουλούρη και της Ρεγγίνας Παπανδρέου

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον περιφερειακό σύμβουλο Άρη Τηλιγάδη, που “έφυγε” μετά από μάχη με ασθένεια

Πάτρα: Βρέθηκε νεκρός έξω από το σπίτι του – Τι “βλέπει” η ΕΛ.ΑΣ

“Bγήκαν” μαχαίρια έξω από νυχτερινό κέντρο – Ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο κέντρο της Πάτρας

Πάτρα: “Φως” στα αίτια θανάτου του 21χρονου στην Εγλυκάδα, που κατέρρευσε μπροστά στον υπολογιστή του – Σήμερα η νεκροψία

Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Πάτρα