Επισημοποιείται σήμερα Δευτέρα η εκλογή της Μαρίας Συρεγγέλα ως νέα γραμματέα της ΝΔ

 

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τη Δευτέρα στις 18:30, θα προεδρεύσει σε συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας για την εκλογή γραμματέα.

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, τη σκυτάλη από τον Παύλο Μαρινάκη, ο οποίος θα μείνει μόνο στα καθήκοντα του κυβερνητικού εκπροσώπου, θα πάρει η Μαρία Συρεγγέλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επισημοποίηση της εκλογής της ως νέα γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος δεν θα γίνει με ψηφοφορία, αλλά δια βοής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε την οριστική απόφαση για το στέλεχος που θα διαδεχθεί τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, στην κορυφαία κομματική θέση τις προηγούμενες εβδομάδες.

Όσο για την Πολιτική Επιτροπή, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα ανανεωθεί σύντομα.

Και αυτό γιατί το επικείμενο κομματικό συνέδριο (λίγους μήνες πριν από τις ευρωεκλογές) αναμένεται να είναι επετειακό, δεδομένου ότι το 2024 είναι το έτος συμπλήρωσης 50 ετών από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας.

Όλα δείχνουν ότι οι διαδικασίες παραπέμπονται για μετά την ευρωκάλπη του Ιουνίου και πιθανότατα για το φθινόπωρο του 2024.

Ποια είναι η Μαρία Συρεγγέλα

Η Μαρία Συρεγγέλα γεννήθηκε τα Χριστούγεννα του 1975 στην Αθήνα.

Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Υπηρεσιών για Στελέχη από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με διπλωματική εργασία στην Πολιτική και Στρατηγική της Νέας Δημόσιας Διοίκησης (New Public Management).

Τον Ιανουάριο του 2021, της ανατέθηκε από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, η θέση της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Ισότητας, Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας, χαρτοφυλάκιο που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά.

Όπως αναφέρει στο βιογραφικό της, έχει υπηρετήσει σε νευραλγικές θέσεις, τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα με ειδίκευση, κυρίως, σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού.

«Μέσα από τη δουλειά μου έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με τους τομείς της ισότητας των φύλων, της κοινωνικής και εργασιακής ενδυνάμωσης των γυναικών, της πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας κατά των γυναικών και της ενίσχυσης της οικογένειας», σημειώνει.

Επίσης, από τον Ιούλιο του 2019 έως τον Ιανουάριο του 2021 υπηρέτησε ως Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ενώ την περίοδο 2013-2015 ήταν αντιπρόεδρος του Κέντρου Ερευνών Θεμάτων Ισότητας (ΚΕΘΙ).

Υπήρξε μέλος του Ε.Γ. της ΟΝΝΕΔ, ως υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων, από το 2001-2004 και από το 2001 έως το 2005 ήταν αντιπρόεδρος του YEPP (Νεολαία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος) και εκπρόσωπος του YEPP στο Western Balkan Democracy Initiative και στο Southeastern European Forum.

Το 2007 εξελέγη πρώτη στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ.

Επιπλέον, κατείχε τη θέση της επικεφαλής τής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων της Νέας Δημοκρατίας από το 2015 έως το 2019, ενώ έχει εκλεγεί αντιπρόεδρος των Γυναικών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP Women) (2019-2021), συμβάλλοντας στη διαμόρφωση ενιαίας πολιτικής ατζέντας των γυναικών της Ευρώπης σε ζητήματα ισότητας και γυναικείας εργασίας και επιχειρηματικότητας.

https://www.in.gr/

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ