Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών: Συμμετοχή σε μέτωπο φορέων με φόντο το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023 στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών με πρωτοβουλία και του Προέδρου του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου της Πάτρας πραγματοποιήθηκε συνάντηση  Εκπροσώπων των Επιστημονικών, Επαγγελματικών Φορέων και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, με θέμα το υπό ψήφιση φορολογικό νομοσχέδιο.

Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν, εκ μέρους του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών ο Πρόεδρος Αθανάσιος Ζούπας, εκ μέρους του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών η Πρόεδρος Άννα Μαστοράκου, εκ μέρους του Τ.Ε.Ε. Δυτικής Ελλάδας ο Πρόεδρος Βασίλη Αϊβαλής, εκ μέρους του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αχαΐας και Δυτικής Ελλάδας η Ταμίας Αικατερίνη Φωτοπούλου, εκ μέρους του Οικονομικού Επιμελητηρίου Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας ο Πρόεδρος Γεώργιος Παππάς,  εκ μέρους του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας ο Αντιπρόεδρος Στέλιος Τσιβγινίδης, εκ μέρους του Επιμελητηρίου Αχαΐας ο Πρόεδρος Πλάτωνας Μαρλαφέκας, εκ μέρους του Παραρτήματος Δυτικής Ελλάδας του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου ο Πρόεδρος Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος, εκ μέρους του Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Α. ο Πρόεδρος Δημήτριος Νικολακόπουλος, εκ μέρους της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.) ο Πρόεδρος Γεώργιος Βαγενάς, εκ μέρους του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών ο Πρόεδρος Κώστας Ζαφειρόπουλος, εκ μέρους  της Ένωσης Λογιστών Φοροτεχνικών Ν. Αχαϊας ο Πρόεδρος Αλέξανδρος Μπογιάκης, εκ μέρους της Πανελλήνιας Ένωσης Ταξί το μέλος του Δ.Σ. Παναγιώτης Ρόδης, εκ μέρους του ΣΚΕΑΝΑ ο Πρόεδρος  Τάσος Γιατράς, εκ μέρους του Σωματείου Ταξί Πατρών και Περιχώρων ο Αντιπρόεδρος Ευάγγελος Νικητόπουλος, εκ μέρους της ΟΒΑΤΤ ο Πρόεδρος Νίκος Φωτόπουλος και εκ μέρους της Συντεχνίας Αρτοποιών Πάτρας ο Πρόεδρος Κώστας Τηλιγάδης.

Κατά τη συνάντηση οι φορείς εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο οριζόντιο μέτρο της τεκμαρτής φορολόγησης που περιέχεται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που εξήγγειλε το Υπουργείο Οικονομικών. Η φορολόγηση με τεκμαρτό εισόδημα και οι εντεύθεν οικονομικές υποχρεώσεις του θα οδηγήσουν τον μικρομεσαίο επαγγελματία και επιστήμονα στην απόγνωση και την αναγκαστική έξοδο από το επάγγελμα με ολέθριες συνέπειες για την επαγγελματική, οικογενειακή και κοινωνική του ζωή.

Αποφάσισαν τη δημιουργία ενιαίου μετώπου για τον συντονισμό των δράσεων και κινητοποιήσεων κατά των νέων εξαγγελθέντων φορολογικών μέτρων.

Οι Συμμετέχοντες φορείς:

- ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ -  ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ

- ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ

- ΤΕΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

- ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΧΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

- ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

- ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

- ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΧΑΙΑΣ

- ΠΑΝΕΛ/ΝΙΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ–ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΟΣ

- ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ Ν. ΑΧΑΙΑΣ

- ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΖΑΚΥΝΘΟΥ,  

  ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ (Ο.Ε.ΕΣ.Π.)

- ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ – Π.Τ.ΑΧΑΙΑΣ ΚΑΙ  ΗΛΕΙΑΣ

- ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ Ν. ΑΧΑΙΑΣ

- ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΤΑΞΙ

- ΣΚΕΑΝΑ

- ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΑΞΙ ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ

- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ (Ο ΒΑΤΤ)

- ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

 

Διαβάστε επίσης