Ιταλία: Τεράστιες καταστροφές, επτά νεκροί και δυο αγνοούμενοι από το κύμα κακοκαιρίας που χτύπησε τη χώρα

04/11/2023 | 17:32

Ο νέος απολογισμός της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε χθες (3.11.2023) την Ιταλία, είναι επτά νεκροί και δυο αγνοούμενοι, αλλά και τεράστιες καταστροφές σε πολλές περιοχές.

Οι μεγαλύτερες καταστροφές από τη κακοκαιρία που χτύπησε την Ιταλία έχουν σημειωθεί στην περιφέρεια της Τοσκάνης, στην ευρύτερη περιοχή των πόλεων Πράτο και Πιστόια.

Σήμερα θα ληφθεί η απόφαση αν τα σχολεία, στις δυο αυτές πόλεις της Ιταλίας, θα παραμείνουν κλειστά και τις πρώτες ημέρες της επόμενης εβδομάδας.

Το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης της πρωθυπουργού της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι. κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όλες τις περιοχές της Τοσκάνης που επλήγησαν από τις πρωτοφανείς νεροποντές που έφερε η κακοκαιρία και διέθεσε, για τις πρώτες, αναγκαίες παρεμβάσεις, 5 εκατομμύρια ευρώ.

«Μόλις γίνει αναλυτική καταγραφή των ζημιών, το ποσό αυτό, φυσικά, θα αυξηθεί σημαντικά», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νέλο Μουζουμέτσι.

Συνολικά, οι επιχειρήσεις της ιταλικής πυροσβεστικής ξεπέρασαν τις 4.000 σε πέντε περιφέρειες της χώρας.

Εκτός από την Τοσκάνη, στην κεντρική Ιταλία η κακοκαιρία προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στις περιφέρειες Ούμπρια, Μολίζε και Αμπρούτσο της κεντρικής Ιταλίας, αλλά και στη βορειοανατολική περιφέρεια Φριούλι Βενέτσια Τζούλια.

Από σήμερα το βράδυ αναμένεται νέα επιδείνωση των καιρικών συνθηκών. Η κακοκαιρία, σύμφωνα με τις προβλέψεις, αρχικά θα πλήξει τη βόρεια Ιταλία (κυρίως την ευρύτερη περιοχή της Μπολόνια) και την Τοσκάνη, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να επεκταθεί και στην υπόλοιπη χώρα.

Πάτρα: Νεκρός ο οδηγός της μοτοσικλέτας που παρασύρθηκε από ΙΧ στην Αμερικής

Πάτρα: Ανείπωτη θλίψη για τον 27χρονο Δημήτρη Λιόπετα, θύμα του τροχαίου στην οδό Αμερικής

Πάτρα: “Αυτό είναι το αίμα της κόρης μου” – Ο πατέρας της 8χρονης που τραυματίστηκε στο θανατηφόρο τροχαίο στην Ακτή Δυμαίων ξεσπά (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Σοβαρό τροχαίο στην οδό Αμερικής-Ο οδηγός του ΙΧ έφυγε “για το Νοσοκομείο” από το σημείο-Εντοπίστηκε στο Ρίο από τους αστυνομικούς (ΝΕΟΤΕΡΑ)

Πάτρα: Η 71χρονη “γιαγιά” έχασε την ζωή της για να προστατεύσει την 8χρονη – Σοκαριστικές λεπτομέρειες για το τροχαίο στην Ακτή Δυμαίων

Συγκλονισμένη η Πάτρα από το σοκαριστικό τροχαίο που στοίχισε την ζωή του Δημήτρη Λιόπετα – Λουλούδια και κεριά στο σημείο ΦΩΤΟ

Τροχαίο στην Ακτή Δυμαίων: Η 86χρονη Τιτίκα Βασιλοπούλου έσωσε με τον θάνατό της τη μικρή Μαρία!

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για το θανατηφόρο στην Ακτή Δυμαίων και τη σύλληψη του οδηγού της μηχανής