Συνεχίζει να "κουνάει" στον Κορινθιακό - Πάνω από 15 δονήσεις τη νύχτα - Μικροσεισμοί και σε Καλάβρυτα -Ναύπακτο

Πάνω από 730 δονήσεις σε δύο μήνες

 

Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η σεισμική δραστηριότητα στον Κορινθιακό κόλπο και ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή του Ξυλοκάστρου.

Το φαινόμενο των σεισμών που σημειώνονται στον Κορινθιακό Κόλπο αποτελεί μία εξελισσόμενη «σμηνοσειρά», ανέφερε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος αναλύοντας το φαινόμενο.

Από το το βράδυ της Τρίτης μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης, είχαν σημειωθεί περισσότεροι από 16 σεισμοί, η ένταση των οποίων , ωστόσο, δεν ξεπερνούσε τα 2 Ρίχτερ.

Να σημειωθεί ότι η σεισμική δράση στην περιοχή ξεκίνησε στις 3 Σεπτεμβρίου, και συνεχίζεται έως και σήμερα, όπου έχουν καταγραφεί πάνω από 720 σεισμοί στο Ξυλόκαστρο και έχουν μεγέθη από 0,5 έως και 3,9 Ρίχτερ.

Σεισμοί σε Καλάβρυτα - Ναύπακτο

Μικροσεισμική διέγερση παρατηρείται και τις τελευταίες ώρες τόσο στα Καλάβρυτα, όσο και στη Ναύπακτο, με τους σεισμογράφους να καταγράφουν συνολικά 6 δονήσεις, ενώ και τις προηγούμενες ημέρες δεν έλειψαν οι μικροδονήσεις.

Συγκεκριμένα από τη νύχτα μέχρι σήμερα τα ξημερώματα έγιναν 3 μικροσεισμοί στα Καλάβρυτα και άλλοι 3 στη Ναύπακτο.

Η σεισμική δραστηριότητα, όπως είναι αναμενόμενο έχουν δημιουργήσει εύλογη ανησυχία στους πολίτες. Πάντως οι σεισμολόγοι παρακολοθούν το φαινόμενο και είναι καθησυχαστικοί.

 

Διαβάστε επίσης