Συνεχίζει να “κουνάει” στον Κορινθιακό – Πάνω από 15 δονήσεις τη νύχτα – Μικροσεισμοί και σε Καλάβρυτα -Ναύπακτο

 

Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η σεισμική δραστηριότητα στον Κορινθιακό κόλπο και ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή του Ξυλοκάστρου.

Το φαινόμενο των σεισμών που σημειώνονται στον Κορινθιακό Κόλπο αποτελεί μία εξελισσόμενη «σμηνοσειρά», ανέφερε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος αναλύοντας το φαινόμενο.

Από το το βράδυ της Τρίτης μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης, είχαν σημειωθεί περισσότεροι από 16 σεισμοί, η ένταση των οποίων , ωστόσο, δεν ξεπερνούσε τα 2 Ρίχτερ.

Να σημειωθεί ότι η σεισμική δράση στην περιοχή ξεκίνησε στις 3 Σεπτεμβρίου, και συνεχίζεται έως και σήμερα, όπου έχουν καταγραφεί πάνω από 720 σεισμοί στο Ξυλόκαστρο και έχουν μεγέθη από 0,5 έως και 3,9 Ρίχτερ.

Σεισμοί σε Καλάβρυτα – Ναύπακτο

Μικροσεισμική διέγερση παρατηρείται και τις τελευταίες ώρες τόσο στα Καλάβρυτα, όσο και στη Ναύπακτο, με τους σεισμογράφους να καταγράφουν συνολικά 6 δονήσεις, ενώ και τις προηγούμενες ημέρες δεν έλειψαν οι μικροδονήσεις.

Συγκεκριμένα από τη νύχτα μέχρι σήμερα τα ξημερώματα έγιναν 3 μικροσεισμοί στα Καλάβρυτα και άλλοι 3 στη Ναύπακτο.

Η σεισμική δραστηριότητα, όπως είναι αναμενόμενο έχουν δημιουργήσει εύλογη ανησυχία στους πολίτες. Πάντως οι σεισμολόγοι παρακολοθούν το φαινόμενο και είναι καθησυχαστικοί.

 

Κλειστή η Ιόνια Οδός από Άρτα μέχρι Αμφιλοχία μετά την κατολίσθηση και το ρήγμα 200 μέτρων – Θα αργήσει η αποκατάσταση του έργου

Πάτρα: Παρανάλωμα του πυρός δύο αυτοκίνητα-Πεπεισμένες οι Αρχές για εμπρησμό (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Στη φυλακή ο γνωστός Πατρινός επιχειρηματίας για το σκάνδαλο με τα 3 εκατομμύρια ευρώ με φόντο την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία

Πάτρα: Το “μαγαζί” είχε από κοκαΐνη μέχρι χάπια έκσταση – Συνελήφθησαν δύο άτομα για εγκληματική οργάνωση – Έρευνες σε σπίτια της πόλης

Αχαΐα: Άφατη θλίψη για τον χαμό του Λευτέρη Σταυρόπουλου

Πάτρα: Αναστάτωση από τροχαίο στην Ακτή Δυμαίων – Όχημα “καβάλησε” τη νησίδα και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Νέος πρόεδρος στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ – Αλλαγή σκυτάλης μετά από χρόνια

Αχαΐα: Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, νοσηλεύονταν σε κώμα και κατέληξε σε νοσοκομείο της Αττικής