Περπάτησαν στην Πάτρα για την ελευθερία - ΦΩΤΟ

Για την εμπορία ανθρώπων

Η παγκόσμια εκδήλωση "Περπάτημα για την Ελευθερία" (Walk For Freedom)  πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023, η οποία διοργανώθηκε στην Πάτρα από τη Διεθνή Οργάνωση Α21, το Περιφερειακό Τμήμα Δυτικής Ελλάδος του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ) και την Co2gether, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την εμπορία ανθρώπων. 

Η δράση πραγματοποιείται παράλληλα σε πολλές πόλεις του κόσμου, στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής Ημέρας κατά της Εμπορίας Ανθρώπων (18η Οκτωβρίου). Πρόκειται για μία σιωπηλή πορεία με τυπωμένα συνθήματα και ενημερωτικό υλικό, κατά την οποία οι συμμετέχοντες σχηματίζουν μία γραμμή, φορώντας ρούχα μαύρου χρώματος, ως μία συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας ενάντια σε σύγχρονες μορφές ανθρώπινης εκμετάλλευσης και δουλείας. 

Η εμπορία ανθρώπων είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο έγκλημα και μία συχνά «αθέατη» μορφή βίας, γεγονός που δυσχεραίνει τον εντοπισμό και την προστασία των θυμάτων. Εκτιμάται ότι παγκοσμίως υπάρχουν 49,6 εκατομμύρια θύματα εμπορίας ανθρώπων. Οι γυναίκες και τα κορίτσια αποτελούν το 77,8% των θυμάτων στη βιομηχανία του σεξ ενώ τα παιδιά αποτελούν ένα στα τέσσερα θύματα της σύγχρονης δουλείας. 

1109 → 24ωρη Εθνική Γραμμή Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων 

2walk.jpg

1walk.jpg

 

Διαβάστε επίσης