Ρυτίδες: Πώς τις μειώνουμε γύρω από τα χείλη;

Δοκιμάστε αυτούς τους φυσικούς τρόπους

Οι ρυτίδες γύρω από τα χείλη μας τείνουν να εμφανίζονται με το πέρασμα του χρόνου και τη φυσική απώλεια του κολλαγόνου.

Το ίδιο συμβαίνει και με τις ρυτίδες στο λαιμό. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως σχεδόν όλα όσα κάνουμε για να διατηρήσουμε το δέρμα μας λαμπερό και νεανικό σχετίζονται με το κολλαγόνο.

Πιο αναλυτικά, τα περισσότερα σημάδια πρόωρης γήρανσης, όπως η χαλάρωση, οφείλονται στη μείωση ινοβλαστών, των κυττάρων του δέρματος που παράγουν το κολλαγόνο, τη δομική πρωτεΐνη που κάνει το πρόσωπό μας σφριγηλό και ταυτόχρονα ανθεκτικό.

Παράγοντες που μπορούν να συμβάλλουν στην πρόωρη μείωσή του είναι, μεταξύ άλλων, η υπεριώδης ακτινοβολία, το άγχος και η κακή διατροφή.

 

Μειώνοντας τις ρυτίδες γύρω από το χαμόγελό μας

 

Καταπολεμάμε τις ρυτίδες με:

Απολέπιση

Με την απολέπιση αφαιρείται το ξηρό, νεκρό δέρμα και προωθείται η κυτταρική ανανέωση. Με τον τρόπο αυτό τα χείλη μας μπορούν να φαίνονται άμεσα πιο λεία και σαρκώδη.

Εφαρμόστε απαλά ένα scrub χειλιών και τονώστε την κυκλοφορία του αίματος, μειώνοντας τις ρυτίδες στην περιοχή.

Προμηθευτείτε τα κατάλληλα προϊόντα

Μετά την απολέπιση, επικαλύψτε τα χείλη σας με ένα παχύ στρώμα ενυδατικού lip balm ή ενός ορού με αντιγηραντικά οφέλη για να κλειδώσετε την υγρασία και να τονώσετε την «πληρότητα» των ρυτίδων.

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε αυτά τα προϊόντα πρωί και βράδυ ή όσες φορές την ημέρα θέλετε για μέγιστα οφέλη. Άλλωστε, τα χείλη χρειάζονται συνεχή ενυδάτωση και όχι μόνο μετά την απολέπιση.

Η τακτική ενυδάτωση των χειλιών βοηθά στην ανανέωση των κυττάρων, τα οποία με τη σειρά τους βοηθούν στο να μειωθούν οι λεπτές γραμμές και να ενισχυθεί η περιοχή γύρω από τα χείλη.

Καλή διατροφή

Το δέρμα μας χρειάζεται βιταμίνη C για να συνθέσει κολλαγόνο, οπότε καταναλώστε περισσότερα εσπεριδοειδή.

Όχι μόνο διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου, αλλά σταθεροποιούν και αυτό που υπάρχει ήδη, οδηγώντας σε συνολική μείωση των ρυτίδων.

Επιπλέον, τα αυγά και συγκεκριμένα τα ασπράδια, περιέχουν τα αμινοξέα γλυκίνη και προλίνη, από τα οποία αποτελείται το κολλαγόνο. Καταναλώνοντάς τα επομένως συχνά, ενδυναμώνετε το δέρμα σας.

Καταναλώνετε επίσης ξηρούς καρπούς, όπως καρύδια που περιέχουν ψευδάργυρο το οποίο λειτουργεί και ως αντιοξειδωτικό.

Ύπνος

Ακόμη και για τις ρυτίδες γύρω από τα χείλη, ένοχος μπορεί να είναι ο τρόπος που κοιμάστε.  Η επαφή με το βαμβακερό ύφασμα μπορεί να δημιουργήσει ρυτίδες.

Ή επιλέξτε λοιπόν σατέν μαξιλαροθήκη ή ξεκινήσετε να κοιμάστε ανάσκελα. Μπορεί να σας φανεί δύσκολο στην αρχή, αλλά με τον καιρό θα συνηθίσετε.

Για να αποτρέψετε τις ρυτίδες

  • Αποφύγετε το κάπνισμα.
  • Προστατεύστε το ευαίσθητο δέρμα πάνω και γύρω από τα χείλη από τη φθορά των ακτίνων UV. Εκτός από την καθημερινή εφαρμογή ενός αντηλιακού προσώπου ευρέος φάσματος με SPF 30 ή υψηλότερο γύρω από τα χείλη, αποφύγετε τα πρόωρα σημάδια γήρανσης εφαρμόζοντας ένα lip balm με SPF 30+, ειδικά όταν βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ