Σαουδική Αραβία: Στο στόχαστρο και οι ευρωπαίοι διαιτητές

Θέλει να προσελκύσει διεθνείς διαιτητές από την Ευρώπη

Έχοντας μονοπωλήσει την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, η Pro League  της Σαουδικής Αραβίας, θέλει να προσελκύσει διεθνείς διαιτητές από την Ευρώπη και ειδικά από την Αγγλία.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η αγγλική εφημερίδα «The Times», η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει να πείσει τους Άγγλους διαιτητές να ταξιδέψουν στη χώρα του Κόλπου για να διαιτητεύσουν τους αγώνες πρωταθλήματος.

Φυσικά η κίνηση δεν αφορά μόνο τους Άγγλους διαιτητές, αλλά γενικότερα τους Ευρωπαίους. 

Προς το παρόν, οι Ευρωπαίοι  διαιτητές έχουν λάβει μέρος σε κάποιους φιλικούς αγώνες στη Σαουδική Αραβία, αλλά αυτό που θέλει να κάνει το κορυφαίο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας είναι να εκμεταλλευτεί την εμπειρία των Ευρωπαίων διαιτητών για να βελτιώσει περαιτέρω το επίπεδο της διοργάνωσης, προσφέροντας φυσικά υψηλό οικονομικό κίνητρο. 

Να σημειωθεί ότι ο Μάικλ Όλιβερ, για έναν μόνο αγώνα της Σαουδικής Αραβίας που διαιτήτευσε, την ισοπαλία της Αλ Χιλάλ με την Αλ Νασρ, κέρδισε 3.471 ευρώ.

Ο διαιτητής ταξίδεψε business class στο Ριάντ και κέρδισε περίπου το διπλάσιο από ό,τι θα μπορούσε να κερδίσει για έναν αγώνα της Premier League. 

 

ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ