Του διέλυσε το κεφάλι με 5 χτυπήματα - Σοκάρουν τα νέα στοιχεία για τον 38χρονο πατροκτόνο

 

Τουλάχιστον 5 χτυπήματα κλιμακούμενης έντασης και αυξανόμενης σφοδρότητας από αμβλύ όργανο (πέτρα), διαπίστωσε ο ιατροδικαστής, κατά τη διάρκεια της νεκροτομής του 65χρονου πατέρα που δολοφονήθηκε από τον γιο του.

Το κάθε χτύπημα ήταν σφοδρότερο από το προηγούμενο, με το τελευταίο να πλήττει το θύμα στην κροταφική χώρα προκαλώντας τον θάνατο. Η ισχυρή πλήξη στον κρόταφο και η αιμορραγία που προκάλεσε αποτέλεσαν την αιτία θανάτου, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Μάλιστα το έγκλημα, σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, τοποθετείται χρονικά, την περασμένη Τετάρτη, την ίδια μέρα δηλαδή που χάθηκαν τα ίχνη πατέρα και γιου, που είχαν αναχωρήσει από τη Λαμία με κατεύθυνση την Άρτα. Η σορός ήταν σε προχωρημένη σήψη, που συνάδει με τον χρόνο θανάτου, όπως επίσης και από τις δαγκωματιές άγριων ζώων στο αριστερό άνω άκρο του θύματος.

Ο 38χρονος πατροκτόνος αιτιολόγησε την πράξη του λέγοντας "Γιατί θα με σκότωνε εκείνος...", εννοώντας τον πατέρα του. Με μια πέτρα, ο 38χρονος άνδρας που αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, κατάφερε δολοφονικά χτυπήματα στο κεφάλι του 65χρονου πατέρα του, τον εγκατέλειψε αιμόφυρτο σε απόμερη τοποθεσία, οδήγησε μέχρι να τελειώσει η βενζίνη και στη συνέχεια αφού περιπλανήθηκε πεζός στο βουνό, βρήκε καταφύγιο μέσα σε σταύλο, όπου έμεινε για μέρες χωρίς φαγητό και νερό.

"Είμαι ορειβάτης από την Άρτα, έχω χαθεί. Έχω να φάω πέντε μέρες" φέρεται να είπε στον βοσκό που τον είδε έκπληκτος το πρωί της Τρίτης να κρύβεται μέσα στο μαντρί του. Αμέσως ο ηλικιωμένος άνδρας ειδοποίησε την αστυνομία που έσπευσε στην περιοχή. Σε σύγχυση και ψελλίζοντας ακατάληπτα λόγια, ο 38χρονος ανέφερε ότι σκότωσε τον πατέρα του μετά από καβγά, επαναλαμβάνοντας ότι το έκανε γιατί... θα τον σκότωνε εκείνος. Έπειτα από υπόδειξη του, οι αστυνομικοί εντόπισαν το άψυχο σώμα του 65χρονου σε δασικό δρόμο της περιοχής. Η σορός του άτυχου άνδρα ήταν σε κακή κατάσταση.

"Θα με σκότωνε εκείνος...": Ο 38χρονος δολοφόνησε τον πατέρα του και περιπλανιόταν για μέρες χωρίς νερό και φαγητό

Τα ίχνη των δύο ανδρών είχαν εξαφανιστεί από την περασμένη Τετάρτη. Τα ξημερώματα εκείνης της ημέρας ο 38χρονος είχε τραυματιστεί σε τροχαίο την ώρα που κατευθυνόταν με το αυτοκίνητό του προς τη Λαμία. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της περιοχής όπου διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί ρωγμώδες κάταγμα και το μεσημέρι αφού πήρε εξιτήριο, τον παρέλαβε ο πατέρας του για να επιστρέψουν στην Άρτα. Έκτοτε δεν είχαν δώσει σημάδια ζωής. Οι έρευνες των αρχών είχαν επικεντρωθεί τα τελευταία 24ωρα στην ορεινή Φωκίδα, έπειτα από μαρτυρία βοσκού που έκανε λόγο ότι ένας αιμόφυρτος άνδρας που φορούσε κολάρο στο λαιμό οδηγούσε αυτοκίνητο στην περιοχή του Δαφνοχωρίου.

Η λήξη του μυστηρίου ήρθε όταν ο 38χρονος εντοπίστηκε από άλλον βοσκό και οδήγησε τις αρχές σε έναν αγροτικό δρόμο, 150 μέτρα από την εθνική οδό Αντιρρίου–Ιτέας όπου άφησε το άψυχο κορμί του 65χρονου πατέρα του.

https://www.thetoc.gr/

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ