Η κακοκαιρία σφυροκοπά τη χώρα – Προβλήματα σε Φθιώτιδα και Φωκίδα

Σε αυξημένη ετοιμότητα οι αρχές

Πολλές είναι οι περιοχές της χώρας που δοκιμάζονται από την κακοκαιρία Elias με την κατάσταση να είναι δύσκολη. 

Εκτός από την Εύβοια που τα προβλήματα είναι μεγάλα, από την κακοκαιρία έχουν επηρεαστεί η Φωκίδα και η Φθιώτιδα.  

Το νέο κύμα κακοκαιρίας ξεκίνησε στη Στερεά Ελλάδα λίγο μετά τις 3:00 τα ξημερώματα. Έντονες είναι οι βροχοπτώσεις στη Φθιώτιδα και ιδιαίτερα στην περιοχή της Λαμίας.

Από τις 5:00 το πρωί βρέχει συνεχώς, με διαστήματα όπου η βροχόπτωση είναι ραγδαία φτάνοντας και μέχρι 110 κυβικά το στρέμμα.

Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί σοβαρά προβλήματα, πέρα από πλημμυρισμένα υπόγεια στη νότια πλευρά της πόλης, με την πυροσβεστική να έχει ξεκινήσει τις παρεμβάσεις για την άντληση των υδάτων.

Εξάλλου μέσα στο κοινοτικό γραφείο πέρασαν τη νύχτα τους πολλοί από τους κατοίκους στο χωριό Κόμμα, όπου και είχε σημάνει συναγερμός από την χθεσινή μέρα, λόγω της απειλής υπερχείλισης του Σπερχειού ποταμού.

Οι αρμόδιες αρχές μετά από Συντονιστικό που έγινε χθες το απόγευμα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, παρουσία του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια αποφάσισαν να εφαρμοστούν προληπτικά μέτρα στην περιοχή. Μάλιστα νωρίτερα είχαν προχωρήσει και σε μετακίνηση 10 περίπου οικογενειών από το χωριό Κόμμα, τα σπίτια των οποίων βρίσκονται πλησίον του ποταμού Σπερχειού, ενώ οι υπόλοιποι κάτοικοι μετέφεραν οικόσιτα ζώα και ό,τι μπορούσαν σε ασφαλή σημεία.

Την ίδια ώρα μηχανήματα του Δήμου Λαμιέων και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ήταν σε ετοιμότητα σε κρίσιμα σημεία, χωρίς όμως να χρειαστεί να επέμβουν.

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ