Η κακοκαιρία Elias θα ...δείξει τα δόντια της και σήμερα στην Αχαΐα - Ποιες άλλες περιοχές βρίσκονται στο "στόχαστρο"

 

Η κακοκαιρία Elias που ήδη ...έδειξε τα δόντια στην περιοχή της Αχαΐας, με σφοδρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις, που είχαν ως αποτέλεσμα κατολισθήσεις και πλημμυρικά φαινόμενα και σήμερα θα κάμει αισθητή την παρουσία της.

Σύμφωνα εμ την πρόβλεψη στην Πάτρα θα επικρατήσει συννεφιά και από τις ασπογευματινές ώρες θα φαινόμενα θα γίνουν έντονα με καταιγίδες και ισχυρές βροχές.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα πτώση και θα φθάσει τους 26 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν με ταχύτητα μέχρι 3 μποφόρ.

Αναλυτικά:

Ο καιρός θα δώσει σήμερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (πλην της Μακεδονίας και της Θράκης) και προς τις βραδινές ώρες στις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν: στη Θεσσαλία (στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας και στα νότια τμήματα του νομού Λάρισας), στη Στερεά (στους νομούς Φθιώτιδας, Ευρυτανίας και Βοιωτίας) και στην Ήπειρο (στους νομούς Άρτας και Πρέβεζας).

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα νότια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση 2 με 3 βαθμούς σε όλη τη χώρα και θα φτάσει στα δυτικά τους 24-26 και στα ανατολικά τους 28 με 31 βαθμούς κελσίου.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ