Ετοιμάζεται η 60ή πτήση του ελικοπτέρου Ingenuity της NASA στον πλανήτη Άρη

23/09/2023 | 08:55

 

Το ελικόπτερο Ingenuity της NASA θα πραγματοποιήσει προσεχώς την 60ή πτήση του στον πλανήτη Άρη, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή η αμερικανική διαστημική υπηρεσία.

Η 60ή πτήση του Ingenuity στον Κόκκινο Πλανήτη δεν αναμένεται πριν από την 25η Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της αποστολής, αναμένεται να φθάσει σε ύψος 10 μέτρων και να διανύσει απόσταση 326 μ. σε διάστημα 124 δευτερολέπτων.

Οι προδιαγραφές του έκαναν λόγο για πτήσεις διάρκειας έως και 90 δευτερολέπτων, προκειμένου να διανύει απόσταση σχεδόν 300 μέτρων κάθε φορά, φθάνοντας σε ύψος 3-4,5 μέτρων από την επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη.

Το Ingenuity έφθασε στον κρατήρα Jezero του Άρη στις 18 Φεβρουαρίου 2021, προσαρτημένο στο ρομποτικό όχημα Perseverance της NASA.

https://www.zougla.gr/

ΛΔ Κονγκό: Τουλάχιστον 104 νεκροί από τις πλημμύρες στις όχθες της λίμνης Τανγκανίκα

Μπενφίκα – Σπόρτινγκ 1-1: Ισοπαλία στο πορτογαλικό ντέρμπι με «μαγικό» Βαγγέλη Παυλίδη

Μάκης Βορίδης για το μεταναστευτικό: «Για τους παράνομους μετανάστες πρέπει να υπάρχει κύρωση – Αυτό σημαίνει φυλακή»

Ατλέτικο Μαδρίτης – Σοσιεδάδ 4-0: Ο εντυπωσιακός Σέρλοθ «καθάρισε» για τους γηπεδούχους

Εκλογές σήμερα στην Αλβανία – Ο Έντι Ράμα διεκδικεί τέταρτη θητεία

Πάτρα: Έρχονται βροχές – Αλλάζει από σήμερα το σκηνικό του καιρού

Ριζότο με κολοκύθα και παρμεζάνα

ΠΑΟΚ: Χειρουργήθηκε στη Γαλλία ο Τσιφτσής