Πάτρα: Τιμάται η 59η επέτειος της επανακομιδής της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ανδρέα

59 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την Επανακομιδή της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέου στην Πάτρα, από τη Ρώμη όπου βρισκόταν και όπως κάθε χρόνο θα τιμηθεί με τη δέουσα λαμπρότητα και ευλάβεια.

Μάλιστα η Ακολουθία του Όρθρου & η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, την Κυριακή 24/9/2023 θα μεταδώσει ζωντανά η ΕΡΤ2.

Η επανακομιδή της Τιμίας Κάρας του Πρωτοκλήτου Αποστόλου Ανδρέα, είχε πραγματοποιηθεί στις 26 Σεπτεμβρίου 1964 μ.Χ. και το χαριτόβρυτο ιερό λείψανο είχε υποδεχθεί σύσσωμος ο λαός της Πάτρας προεξάρχοντος τότε του μακαριστού Μητροπολίτη πρώην Πατρών κυρού Κωνσταντίνου.

Το πρόγραμμα των εορτασμών

Σύμφωνα με το φετινό πρόγραμμα το Σάββατο 23/9/2023 στις 19.00 θα ψαλεί στο νέο Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα ο πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός ενώ το πρωί της Κυριακής 24/9 η Θεία λειτουργία. Στις 17.45 το απόγευμα της Κυριακής θα γίνει ο αγιασμός στην Ιχθυόσκαλα και μετά όπως είναι το εκκλησιαστικό έθιμο, με πλοιάριο θα μεταφερθεί η Τιμία Κάρα και η εικόνα του Αγίου Ανδρέου, ο οποίος είχε μαρτυρήσει στην Πάτρα σε χιαστό σταυρό, στο μόλο Αγ. Νικολάου, θα ψαλεί στις 19.00 στην πλ. Τριών Συμμάχων η Θεία δοξολογία προεξάρχοντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου ενώ στη συνέχεια θα γίνει η λιτάνευση της Τιμίας Κάρας επί της οδού Αγ. Ανδρέου με κατάληξη το ναό.