Πάτρα: Σε απεργιακό κλοιό από το πρωί της Πέμπτης - Αλλαγές στον Προαστιακό

Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται την Πέμπτη η χώρα, καθώς συνδικάτα και σωματεία έχουν πάρει απόφαση για απεργία, ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή.

Πολλές ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα αποφάσισαν απεργία για την Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, αποκαλώντας το εργασιακό νομοσχέδιο «τερατούργημα» που «επιβάλει 13 ώρες δουλειάς την ημέρα, 78 ώρες δουλειάς την εβδομάδα».

Σημειώνεται πως η διοίκηση της ΓΣΕΕ δεν πήρε απόφαση για απεργία.

Στην Πάτρα, το Εργατικό Κέντρο έχει εξαγγείλει πορεία στις 10.30 το πρωί, με τη συγκέντρωση να γίνεται επί της οδού Κολοκοτρώνη.

Την προκήρυξη 24ωρης πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Στην απεργία συμμετέχει και ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας, με αρκετούς γονείς - ιδιαίτερα των νηπίων - να ανησυχούν για το πώς θα απασχολήσουν τα παιδιά τους.

Στην απεργία συμμετέχουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί. Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) καταφέρεται κατά του νομοσχεδίου, ενώ αναφέρεται και στις πλημμύρες στην Θεσσαλία, καταγγέλοντας την πολιτική που αφήνει τον κόσμο να πνίγεται και δε λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα.

Ματαιώσεις και τροποποιήσεις σε δρομολόγια του Προαστιακού της Πάτρας με 3ωρη στάση εργασίας (από τις 21:00 το βράδυ έως τα μεσάνυχτα).

Διαβάστε επίσης