Τήνος: «Με πήρε ο άνεμος» λέει η 83χρονη που έπεσε από το πλοίο – «Κρατούσα τη βαλίτσα για σωσίβιο»

19/09/2023 | 22:02

«Ευτυχώς ξέρω μπάνιο. Τη βαλίτσα δεν την άφησα, την κρατούσα για σωσίβιο», δήλωσε η 83χρονη που έπεσε στη θάλασσα  στο λιμάνι της Τήνου, με αποτέλεσμα να βουτάνε μέλη του πληρώματος του πλοίου για να τη σώσουν.

Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε χθες Δευτέρα το μεσημέρι στο λιμάνι της Τήνου, όταν μια 83χρονη γυναίκα έπεσε στη θάλασσα από το Blue Star Paros, στο οποίο επιβιβαζόταν, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων. Ύπαρχος, καβοδέτης και Λιμενικοί βούτηξαν για να τη σώσουν, με την ίδια να διατηρεί την ψυχραιμία της και, τελικά, να ανασύρεται σώα και το πλοίο νε εκτελεί κανονικά το δρομολόγιο για τον Πειραιά.

Η 83χρονη, μιλώντας στο Live News, περιγράφει όλα όσα έγιναν το μεσημέρι της Δευτέρας (18/09):  «Ο αέρας με πήρε, ο αέρας με έριξε στο νερό. Γύρισε τη βαλίτσα και η βαλίτσα με πήρε από κάτω, δεν πρόλαβα να στηριχτώ σωστά. Ήμουν μόνη μου. Τρεις με τέσσερις άνθρωποι ήταν πάνω στη ράμπα εκείνη την στιγμή», δηλώνει η 83χρονη.

«Ευτυχώς ξέρω μπάνιο. Έπεσα κάτω, μπήκα στο βάθος που με έβγαλε το βάρος μου και ανέβηκα. Τη βαλίτσα δεν την άφησα, την κρατούσα, ήταν το σωσίβιό μου», λέει η γυναίκα.

Φώναξαν «άνθρωπος στη θάλασσα» και σε πέντε δευτερόλεπτα ήμουν μέσα, λέει ο καβοδέτης που βούτηξε να την σώσει

«Εγώ ήμουν περίπου στα 10 μέτρα λίγο πιο πίσω από το πλοίο. Είδα μία αναστάτωση γενικά από την αριστερή πλευρά στη ράμπα, έβλεπα κοιτούσαν στο νερό και μετά κάποιος φώναξε ότι είναι άνθρωπος στη θάλασσα. Δεν το σκέφτηκα καθόλου. Σε πέντε δευτερόλεπτα ήμουν μέσα, ούτε είχα δει ποιος είναι, τι είναι, πού είναι», λέει ο καβοδέτης του πλοίου και συνέχισε: «Έπεσα δίπλα της, την έπιασα κατευθείαν. Η αλήθεια είναι ότι κρατούσε μία βαλίτσα η κυρία, γι’ αυτό λέω ήταν και εκείνη πάρα πολύ ψύχραιμη, κρατούσε μία βαλίτσα η οποία τη βοήθησε τουλάχιστον μέχρι αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα να μπορεί να σταθεί».

Όση ώρα προσπαθούσαν να σώσουν την 83χρονη, από τα μεγάφωνα του πλοίου οι επιβάτες άκουγαν μηνύματα της εταιρείας να μην πανικοβληθούν και να παραμείνουν στις θέσεις τους.

«Την τραβήξαμε από το νερό, ήταν καλά στην υγεία της, κάτι εκδορές είχε μόνο στα χέρια. Αμέσως είχε ειδοποιηθεί και το ΕΚΑΒ, ήταν μία οργανωμένη διαδικασία γενικά. Οι προϊστάμενοι, Λιμενική Αρχή, τα παιδιά ήταν στο λεπτό, δύναμη περίπου 10 άτομα, στο λιμάνι», προσθέτει  επιπλέον ο καβοδέτης.

«Ήρθε στο μυαλό μου, αυτό που είχε γίνει με τον Αντώνη» ήταν ο πρώτος συνειρμός που έκανε επιβάτης του πλοίου

«Ήμουν επάνω στην έξω μεριά του παραθύρου, στο μπαλκόνι. Αγχώθηκα, γιατί είχα στον νου μου, ήρθε στο μυαλό μου, αυτό που είχε γίνει με τον Αντώνη. Το σκεφτόμουν και λέω ελπίζω να τη σώσουν, φώναζαν και από πάνω σε εμάς, ‘σώστε την’ και ‘σώστε την’», σημειώνει επιβάτης του πλοίου.

«Ο γυρισμός ήταν λίγο παράξενος»

Η 83χρονη φαίνεται να έχει βγει πάνω στο λιμάνι και άντρες του Λιμενικού να την σκεπάζουν με μία κουβέρτα μέχρι να της παρέχουν τις πρώτες βοήθειες.  «Είμαι λίγο θαρραλέα. Εντάξει, όλα καλά. Σήμερα είμαι σπίτι μου, έπλυνα τα βρεγμένα μου. Ήταν ένα ευχάριστο ταξιδάκι πηγαίνοντας, ο γυρισμός ήταν λίγο παράξενος. Ευχαριστώ την Παναγία που μου έδωσε σωστές κινήσεις από μέρους μου».

Λίγα λεπτά αργότερα, δήλωσε πως ήταν καλά στην υγεία της και επιβιβάστηκε στο πλοίο, αφού πρώτα ευχαρίστησε τον ύπαρχο, τον καβοδέτη και τους λιμενικούς που βούτηξαν και της έσωσαν τη ζωή.

πηγή
 

Πάτρα: Λήξη συναγερμού για τη νεαρή που απειλούσε να πέσει από ταράτσα – ΝΕΟΤΕΡΑ (ΦΩΤΟ)

Κακοκαιρία στην Πάτρα: Απόκοσμες εικόνες στην παραλιακή του Ρίου – Η θάλασσα “μπήκε” στα σπίτια – Πλημμύρα στην Πλαζ ΦΩΤΟ

Πάτρα: 50χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του – Βρέθηκε νεκρός με τραύμα από μαχαίρι

Πάτρα: Ένας στη φυλακή, τρεις ελεύθεροι με όρους για τον θάνατο του 30χρονου Κώστα Μπασιλάρη

Πάτρα: Άγιο είχαν οι νεαροί που τούμπαρε το ΙΧ τους τα ξημερώματα στην Ακτή Δυμαίων -ΦΩΤΟ

Πάτρα: Παραδόθηκε 5ος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό  του 30χρονου στο “Αβαντάζ”

Πάτρα: Βρέθηκε η τσάντα της 16χρονης Λόρας στου Ζωγράφου – Καλοστημένο σχέδιο για να φύγει από το σπίτι της “βλέπουν” οι αρχές

Πάτρα: Απολογούνται οι κατηγορούμενοι για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του 30χρονου Κώστα-Έκλεισαν τη Γούναρη συγγενείς και φίλοι του-Συνθήματα και λουλούδια στο κέντρο που έγινε ο φόνος-ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ