Ξεκίνησε τις προεκλογικές του ομιλίες ο Φωκίωνας Ζαΐμης - Ενημερώνει για το έργο της ΠΔΕ και συζητά με πολίτες

Δίνοντας έμφαση στα χωριά της Αχαΐας , στον πρωτογενή τομέα, στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία ξεκίνησε τις προεκλογικές του ομιλίες από τον Ερύμανθο ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίων Ζαΐμης. Ο εκ νέου υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με το συνδυασμό του Νεκτάριου Φαρμάκη ενημέρωσε τους δημότες του Ερυμάνθου σχετικά με τα έργα που έχουν ολοκληρωθείαπό την Περιφερειακή αρχή αλλά και όσα είναι εν εξελίξει στον τόπο τους τονίζοντας ότι πρόκειται για μια άκρως ελκυστική περιοχή με υπέροχα τοπία και πολλές δυνατότητες ανάπτυξης.

«Ο Ερύμανθος έχει όλα εκείνα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για να βγει μπροστά καθώς διαθέτει σοβαρό φυτικό και ζωικό κεφάλαιο», τόνισε ο κ. Ζαΐμης αναφέροντας το όραμα της παράταξης του Νεκτάριου Φαρμάκη για τον πρωτογενή τομέα και γενικότερα για την αναβάθμιση της περιοχής.Επόμενος προεκλογικός σταθμός ο Δήμος Καλαβρύτων, όπου βαθιά συγκινημένος καθώς ο Φωκίων Ζαΐμης έλκει την καταγωγή του από τα Καλάβρυτα, μίλησε για τα έργα που έχουν γίνει από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος όπως ο εκσυγχρονισμός του χιονοδρομικού κέντρου, ασφαλτοστρώσεις επικίνδυνων και ιστορικών σημείων καθώς και για τη στήριξη που δόθηκε για να γίνουν πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις .

«Σχεδιάζουμε να δώσουμε έμφαση σε απομονωμένα χωριά της Ορεινής Αχαΐας  και άλλων νομών για την ανακαίνιση και λειτουργία πολιτιστικών κέντρων και μουσείων για την προσέλκυση επισκεπτών αλλά και τους ίδιους τους κατοίκους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε το μεγάλο έργο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την αισθητική αναβάθμιση περιοχών που βρίσκονται «πάνω» σε εθνικές ή σημαντικές επαρχιακές οδούς και αφορά 186 σημεία εισόδου και εξόδου οικισμών της Δυτικής Ελλάδας, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», συνολικού προϋπολογισμού 23 εκ. ευρώ», δήλωσε ο κ. Ζαΐμης.

Τέλος, μίλησε, για την αύξηση απορρόφησης του ΕΣΠΑ, για τη μείωση της ανεργία κάτω από το 10%, καθώς και για τις δύο καινοτόμες πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, το Μηχανισμό Διάγνωσης Αναγκών  της αγοράς εργασίας και το Μηχανισμό Στήριξης της επιχειρηματικότητας. 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ