"Η Πάτρα χρειάζεται Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων - Οι νέοι πάντα ξέρουν!

Σε ανάρτησή του, ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πατρέων, με τον συνδυασμό του Κώστα Σβόλη "Πάτρα Ενωμένη", Πάρης Αποστολόπουλος, αναφέρει:


Η ΠΑΤΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΦΗΒΩΝ-ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΑΝΤΑ ΞΕΡΟΥΝ!!!

-Πριν λίγες εβδομάδες η πόλη της Χαλκίδας αποφάσισε να διεκδικήσει την θέση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2028. Ποιος υπέβαλλε την πρόταση στον Δήμο της πόλης που την αποδέχθηκε και θα την προχωρήσει; ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΦΗΒΩΝ. Πρόκειται για ένα θεσμοθετημένο όργανο στο οποίο συμμετέχουν έφηβοι οι οποίοι συνεδριάζουν, αναλύουν και στο τέλος προτείνουν για θέματα που αφορούν την πόλη τους αλλά και τους ίδιους τους νέους. Την καθημερινότητά τους.

-Είναι ένας μαγικός τρόπος να ενεργοποιήσει και η Πάτρα τους νέους της, που σήμερα είναι στο απόλυτο περιθώριο, κανείς δεν τους ρωτά για τίποτε και ούτε έχουν λόγο για όσα τους απασχολούν. Ένα θλιβερό παράδειγμα είναι ότι η πόλη μας δεν έχει μεριμνήσει να δημιουργήσει μια πίστα σκείτ μπορντ, αφήνοντας τα παιδιά μας να αυτοσχεδιάζουν με σκουπίδια και ξύλα στην πλατεία Παντάνασσας. Επί δεκαετίες (!), κανείς δεν έχει συγκινηθεί για τα παιδιά αυτά. Και δεν είναι η μόνη περίπτωση. Δείτε στο Τικ Τοκ νέους που ψάχνουν να πάιξουν μπάσκετ σε ανοιχτά γήπεδα και δεν μπορούν!

-Η παράταξη Σβόλη ΑΜΕΣΑ θα ενεργοποιήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων. Τα ίδια τα παιδιά θα κληθούν να επιλέξουν τους εκπροσώπους τους. Θα τους διατεθούν χώροι, γραμματειακή υποστήριξη, θα δημοσιοποιούνται οι προτάσεις τους και φυσικά πολλές από αυτές θα υλοποιούνται.

-Η δύναμη της Πάτρας είναι οι νέοι της και θα πρέπει να ενεργοποιηθούν ως σύγχρονοι δημότες. Να μας προσφέρουν την φρεσκάδα τους, τις αγωνίες και τις ιδέες τους και να ενταχθούν δημιουργικά στην ζωή της πόλης. ΧΡΕΙΑΖΌΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΑΣ. Και τις χρειαζόμαστε τώρα.

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΟΡΟΥΝ!