Δέκα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου - Η Μάγδα Φύσσα φιλά το μνημείο του στο Κερατσίνι

Συγκέντρωση στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας από μέλη της «Χρυσής Αυγής» οργανώθηκε από συγγενείς, φίλους και οργανώσεις το απόγευμα της Δευτέρας.

Παρά τα δεκα χρόνια που πέρασαν από τη δολοφονία , κανείς δεν ξέχασε τον αδικοχαμένο Παύλο Φύσσα και αρκετός κόσμος πήγε σήμερα στο Κερατσίνι, για να αφήσει ένα λουλούδι…

Ανάμεσά τους, ο πατέρας του Παναγιώτης Φύσσας και η μητέρα του Μάγδα. Μόλις βρέθηκε στην οδό «Παύλου Φύσσα», όπως έχει μετονομαστεί η οδός Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι, η Μάγδα Φύσσα φίλησε το μνημείο που είναι αφιερωμένο στο δολοφονημένο γιο της.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης που έγινε στο μνημείο του αδικοχαμένου μουσικού, στο σημείο που δέχτηκε τα δολοφονικά χτυπήματα με μαχαίρι, απεύθυναν χαιρετισμούς ο σύλλογος πολιτισμού «Παύλος Killah P Φύσσας», ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, Σωτήρης Πουλικόγιαννης και ο Δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος.

Τα μέλη των φορέων και των συλλογικοτήτων που συγκεντρώθηκαν στο μνημείο του Παύλου Φύσσα πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας μέχρι την μάντρα του μπλόκου της Κοκκινιάς. Στην κεφαλή της πορείας ήταν οι γονείς του αδικοχαμένου Παύλου.

Οι σταθμοί του μετρό «Κορυδαλλός» και «Μανιάτικα» παρέμειναν κλειστοί από τις 15.30 και μέχρι το πέρας των εκδηλώσεων. Λίγο μετά τις 9.00 το βράδυ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων και στη Λεωφόρο Σαλαμίνος και την οδό Παύλου Φύσσα.

Στο περιθώριο της πορείας για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα έγιναν  11 προσαγωγές και μια σύλληψη από την ΕΛΑΣ.

Οι έξι προσαγωγές έγιναν πριν από την συγκέντρωση. Οι υπόλοιπες πέντε - εκ των οποίων η μια μετατράπηκε σε σύλληψη για απείθεια - έγιναν σε παρακείμενο δρόμο κατά τη διάρκεια της πορείας διαμαρτυρίας.

πηγή

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ