Καταλήψεις σε σχολεία της Πάτρας για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα - Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ. για την απογευματινή πορεία

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ TEMPO24.NEWS

Καταλήψεις σημειώθηκαν σε σχολεία της Πάτρας και άλλων περιχών της Αχαΐας, σήμερα Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου. με αφορμή την συμπλήρωση των δέκα χρόνων από την δολοφονία του ράπερ Παύλου Φύσσα.

Ειδικότερα, 28 συνολικά Γυμνάσια και Λύκεια στην Αχαΐα, τελούν υπό κατάληψη με αφορμή την επέτειο.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, έχει προγραμματιστεί στις 6 το απόγευμα, πορεία αντιεξουσιαστών, από την πλατεία Γεωργίου, με αποτέλεσμα η τοπική ΕΛ.ΑΣ. να βρίσκεται σε επιφυλακή για την αποτροπή τυχόν επεισοδίων.

Η δολοφονία Φύσσα

Ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013, στο Κερατσίνι, από τον Γιώργο Ρουπακιά, μέλος της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, Χρυσή Αυγή.

Η δολοφονία αποδόθηκε σε πολιτικά κίνητρα, οι ανακρίσεις ενέπλεξαν και άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής και ήταν η αφορμή για περαιτέρω έρευνες για ποινικά αδικήματα και τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης στην οποία εμπλέκονται μέλη και ηγετικά στελέχη του κόμματος.

Στην εξέλιξη των ερευνών, μεταξύ των προφυλακισμένων συμπεριλήφθηκαν και βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Η υπόθεση της ανθρωποκτονίας του Φύσσα συνεκδικάστηκε μαζί με άλλες υποθέσεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Στις 7 Οκτωβρίου 2020 ο Ρουπακιάς κρίθηκε ένοχος, μαζί με άλλα 15 ηγετικά και άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής, η οποία χαρακτηρίστηκε ομόφωνα από το δικαστήριο εγκληματική οργάνωση.

Πάτρα: Πορεία το απόγευμα για τον Παύλο Φύσσα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ