Νίκος Βέρτης: Αυτό είναι το πραγματικό του όνομα

 

 

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στη ραδιοφωνική εκπομπή του Τάσου Ριζόπουλου στο Κοσμοράδιο 95,1 της Θεσσαλονίκης, ο αγαπημένος τραγουδιστής Νίκος Βέρτης αναφέρθηκε στην πορεία του στο τραγούδι και το πώς προέκυψε το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο.

Το κανονικό μου επίθετο είναι Αρβανιτίδης. Το Βέρτης είναι ένα τυχερό όνομα, πολύ

«Το κανονικό μου επίθετο είναι Αρβανιτίδης. Το Βέρτης είναι ένα τυχερό όνομα, πολύ. Έχω χρόνια να πω πως βγήκε το Βέρτης, αλλά το έχω ξαναπεί παλιότερα σε συνεντεύξεις στα πρώτα μου χρόνια», ανέφερε αρχικά ο Νίκος Βέρτης.

«Τραγουδούσα στη Βέροια σε ένα μαγαζί το ’98 – ’99, ήμουν άρρωστος, είχα 40 πυρετό και ξύπνησα μέσα στη νύχτα, είχα εφιάλτες. Είδα ξαφνικά ένα όνειρο – μετά από αυτό το όνειρο μπόρεσα να κοιμηθώ- ότι ήμουν σε ένα αρχαίο θέατρο, που ήταν κατάμεστο, φορούσα κάτι σαν χλαμύδα και υπήρχε ένα λευκό πανό με μαύρα γράμματα που έγραφε «Βέρτης».

«Όλα αστραπή σαν μια μαγική χρυσόσκονη»

Σηκώθηκα, έγραψα σ’ ένα χαρτάκι το όνομα και κοιμήθηκα σαν πουλάκι. Την άλλη ημέρα που ξύπνησα, είδα γραμμένο το όνομα, γιατί δεν θα το θυμόμουνα. Μετά θυμήθηκα το όνειρο, ήταν πολύ περίεργο», συνέχισε ο Νίκος Βέρτης.

«Δεν πίστευα πολύ στα όνειρα, κράτησα το όνομα, το συζήτησα με τους ανθρώπους τριγύρω μου και στο χαβαλέ ξεκίνησαν να με φωνάζουν όλοι «Βέρτη». Και αστραπή άλλαξε η ζωή μου. Κάθε μήνα άλλαζε η ζωή μου.

Το ένα έφερνε το άλλο, ήρθαν απίστευτες προτάσεις, δισκογραφικές εταιρείες. Όλα αστραπή σαν μια μαγική χρυσόσκονη. Πολλή τύχη! Πολύ παράξενο», εξομολογήθηκε ο Νίκος Βέρτης.

Ο Νίκος Βέρτης μίλησε και για τις προτάσεις που έχει δεχτεί για να βρεθεί στην κριτική επιτροπή ενός talent show.

«Όταν πεις όχι σε ένα πράγμα, θα πρέπει το όχι σου να έχει την ισχύ με όσα λεφτά και να σου δώσουν. Αν υποκύπτεις στο χρήμα, σε κάτι που νιώθεις ότι δεν μπορείς να κάνεις…, δεν θέλω να πω τη λέξη… από «εκ» ξεκινάει. Δεν πρέπει να το κάνεις αυτό. Πρέπει να κάνεις μόνο αυτό που νιώθεις. Αν αύριο ξυπνήσω και πω ότι θέλω να το κάνω αυτό, θα το κάνω», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Βέρτης.

https://www.in.gr/

Διαβάστε επίσης