Λιβύη: Πέντε τελικά οι νεκροί από το φονικό τροχαίο – Στην Ελλάδα οι 13 τραυματίες

18/09/2023 | 07:48

 

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το τραγικό δυστύχημα στη Λιβύη με μέλη της ελληνικής αποστολής. Λίγο πριν τις 7 το πρωί το C-130 που μετέφερε τους 13 τραυματίες έφτασε στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι νεκροί είναι πλέον πέντε, ενώ από τους 13 τραυματίες οι 5 είναι σε κρίσιμη κατάσταση και μεταφέρονται στα νοσοκομεία της Αθήνας.

Σε λίγη ώρα απογειώνεται από Βεγγάζη το ελληνικό C-27 με τις 5 σορούς. Στην αποστολή ήταν 19 άτομα και μετέφεραν μαζί τους φάρμακα και τρόφιμα.

Πώς έγινε το φονικό τροχαίο

Νεκρά είναι πέντε μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής μετά από τροχαίο δυστύχημα στη Λιβύη.

Όπως έγινε γνωστό, το λεωφορείο που μετέφερε τα μέλη της ανθρωπιστικής αποστολής από το αεροδρόμιο της Βεγγάζης στον χώρο όπου συγκεντρώνεται η διεθνής βοήθεια, συγκρούστηκε με όχημα που κινείτο στην αντίθετη κατεύθυνση.

Σύγχυση ωστόσο επικράτησε με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ που έκανε λόγο για ελαφρά τραυματίες, καθώς στις 7.30 το απόγευμα της Κυριακής έβγαλε ανακοίνωση κάνοντας λόγο για τραυματισμό στελεχών χωρίς να διευκρινίζει αριθμό.

Το πρακτορείο Reuters από την πρώτη στιγμή έκανε λόγο για νεκρούς.

Λίγο μετά τις 12 το βράδυ βγήκε ανακοίνωση που έκανε λόγο για 3 νεκρούς και 2 αγνοούμενους.

Η ανακοίνωση, επεσήμανε δε, ότι θα βγει νεότερη ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως η Λιβύη «χτυπήθηκε» επίσης από την κακοκαιρία Daniel αφήνοντας πίσω της χιλιάδες νεκρούς και ολόκληρες πόλεις κατεστραμμένες και η αποστολή πήγαινε ως βοήθεια στους πλημμυροπαθείς. Αποτελείτο κυρίως από στρατιωτικούς γιατρούς και μηχανικούς.

Στο C-130 της ελληνικής αποστολής υπήρχαν τουλάχιστον 2 τόνοι από τρόφιμα και φάρμακα, ως βοήθεια προς τους πλημμυροπαθείς.

Η αποστολή μπήκε σε λεωφορείο και βγαίνοντας προς την Εθνική Οδό για να μεταβούν στους τόπους όπου θα διαμοιράζονταν, έπεσαν πάνω σε ένα φορτηγό με αποτέλεσμα να τυλιχθεί το λεωφορείο στις φλόγες.

https://www.newsit.gr/

Επεισόδια στη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου: H Αστυνομία μπλόκαρε τα τρακτέρ, πέρασαν πεζοί οι αγρότες, ξύλο, χημικά και χρήση κρότου-λάμψης (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Αυτός είναι ο Πατρινός που έχασε την ζωή του στο τροχαίο με το φορτηγό στην Ιόνια Οδό – Ήταν πατέρας τριών παιδιών

Αίγιο: Ο 43χρονος που ξυλοκόπησε γιατρό στο νοσοκομείο την Παρασκευή, πέθανε σήμερα στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα! (ΦΩΤΟ)

Άγριος ξυλοδαρμός γιατρού στο νοσοκομείο Αιγίου από ασθενή – Τον χτύπησε με μπουνιές στο πρόσωπο

Για το φλας ο άγριος ξυλοδαρμός του οδηγού λεωφορείου – Άφαντος ο δράστης της επίθεσης

Έφυγε από τη ζωή η Ελένη Πραποπούλου, μια από τις καλλονές της παλιάς Πάτρας

Αίγιο: Για παρακώλυση συγκοινωνιών κατηγορούνται δύο αγροτοσυνδικαλιστές – Δικογραφία και για τον αποκλεισμό στην Αχαγιά

Πάτρα: “Έφυγε” από τη ζωή η Κούλα Ροδοπούλου, μία γυναίκα που άφησε εποχή