Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ Ξεκίνησαν κόντρες – Κασσελάκης: Έγινε το πρώτο βήμα για να αποκτήσει η χώρα προοδευτική κυβέρνηση - Αχτσιόγλου: Δεν μπορούμε να πορευόμαστε στα θολά νερά των εύκολων λύσεων

 

Τις πρώτες του δηλώσεις μετά από την επικράτησή του στον πρώτο γύρο των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος, οι οποίες έγιναν την Κυριακή (17.9.2023), παραχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης. 

«Ήταν μια απρόσμενα μεγάλη προσέλευση που σηματοδοτεί το πρώτο βήμα ώστε η χώρα να έχει προοδευτική κυβέρνηση σύντομα», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκίνησε τις δηλώσεις του εκφράζοντας τη λύπη του για το τραγικό τροχαίο στη Λιβύη, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τρία μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής διάσωσης.

«Τα συλλυπητήριά μου για τους ανθρώπους που χάσαμε στη Λιβύη. Η σκέψη μου είναι στις οικογένειες των ανθρώπων που αγνοούνται».

«Να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους εθελοντές σε αυτή τη διαδικασία, όχι μόνο όσους δούλεψαν για τη δική μας καμπάνια, αλλά και όλους όσοι βρίσκονταν στις επιτροπές.

Ήταν μια απρόσμενα μεγάλη προσέλευση του κόσμου. Ήταν ένα πρώτο βήμα για να αποκτήσει προοδευτική κυβέρνηση η χώρα.

Όπου πήγα την πρώτη εβδομάδα, ο κόσμος μου έλεγε “να αντέξεις”, λόγω των επιθέσεων που δεχόμουν από συστήματα.

Τη δεύτερη και την τρίτη εβδομάδα, μου έλεγαν “είσαι η ελπίδα μας”. Τους λέω “είμαστε η ελπίδα”. Για να γίνει η ελπίδα πράξη, πρέπει να επιστρέψουμε την επόμενη εβδομάδα στις κάλπες. Ευχαριστώ, πάμε για τη νίκη».

 

Αχτσιόγλου: Δεν μπορούμε να πορευόμαστε στα θολά νερά των εύκολων λύσεων

«Δεν μπορούμε να πορευόμαστε στα θολά νερά των εύκολων λύσεων», τόνισε… με νόημα, μετά από την πρωτιά Κασσελάκη στον πρώτο γύρο των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, η Έφη Αχτσιόγλου, που βγήκε δεύτερη στη διαδικασία που έγινε την Κυριακή (17.9.2023). 

«Σήμερα είναι μεγάλη βραδιά για την παράταξή μας. 146.000 πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας για την ενίσχυση της προοδευτικής παράταξης, για την ενδυνάμωση της Αριστεράς στην σύγχρονη εποχή, για ένα ακόμα που θα είναι ισχυρό για ένα κόμμα σύγχρονο», ανέφερε στην αρχή της δήλωσής της η Έφη Αχτσιόγλου, μετά τα αποτελέσματα των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος.

«Ευχαριστώ όλες και όλους για την συμμετοχή σας. Ήταν η καλύτερη απάντηση στους κήρυκες της ηττοπάθειας, είναι η καλύτερη απάντηση απέναντι σε όσους επιτίθεται στις αξίες μας, που διαχρονικά υπηρετούμε με πρωτεργάτη τον Αλέξη Τσίπρα», συνέχισε η κ. Αχτσιόγλου, η οποία θα αναμετρηθεί με τον Στέφανο Κασσελάκη την άλλη Κυριακή. 

«Σας καλώ να προσέλθετε στις κάλπες και την επόμενη Κυριακή διότι θα είναι καθοριστική. Θα καθορίσει αν τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας θα τους δώσουμε με πολιτικούς όρους ή όχι, και μιλώ για τους αγώνες στη Βουλή και στην κοινωνία, αν θα τους δώσουμε με όρους σοβαρότητας εμπειρίας και ευθύνης», προσέθεσε η ίδια. 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας, δεν μπορεί να πορεύεται στον θολά νερά των εύκολων λύσεων. Έχουμε ευθύνη απέναντι στον ελληνικό λαό να είμαστε ειλικρινείς για το τι θέλουμε και πώς θα το επιτύχουμε κι αυτό που θέλουμε είναι να νικήσουμε το καθεστώς της δεξιάς και θα το επιτύχουμε αν έχουμε πίστη στις δυνάμεις μας, στην κοινή μας πορεία και στους αγώνες που δώσαμε μαζί», επεσήμανε. 

«Μαζί λοιπόν για τους αγώνες που έρχονται και για τη ζωή που μας αξίζει», υπογράμμισε η κ. Αχτσιόγλου.

https://www.newsit.gr/

Διαβάστε επίσης