Metron Analysis: Άνετο προβάδισμα στον Κασσελάκη δίνουν όσοι λένε πως θα πάνε να ψηφίσουν την Κυριακή

14/09/2023 | 21:02

Δημοσκοπική ανατροπή επιτυγχάνει ο Στέφανος Κασσελάκης σύμφωνα με το γκάλοπ της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Mega:

Εξασφαλίζει ποσοστό 39% μεταξύ εκείνων που δηλώνουν ότι «μάλλον» θα πάνε να ψηφίσουν στην εκλογή της Κυριακής, ενώ η Έφη Αχτσιόγλου καταγράφεται στο 31%. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι καταγράφονται σε χαμηλά ποσοστά – στο 13% ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και στο 3% ο Νίκος Παππάς και ο Στέφανος Τζουμάκας. 

Ο κ. Κασσελάκης εξασφαλίζει ένα μικρό προβάδισμα και ενόψει του δευτέρου γύρου, με 45% έναντι 44%, ενώ το 8%  αναφέρει ότι δεν σκοπεύει να ψηφίσει κανέναν από τους δύο. Σημειώνεται πάντως ότι η Έφη Αχτσιόγλου εξακολουθεί να έχει την «παράσταση νίκης»  – κάτι που μπορεί να εξηγηθεί από το γεγονός ότι η υποψηφιότητα Κασσελάκη προέκυψε το τελευταίο 20ήμερο. 

Μεταξύ εκείνων που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν, η κα Αχτσιόγλου έχει  τις περισσότερες θετικές γνώμες – 66% έναντι  62% του κ. Κασσελάκη, ενώ θεωρείται και «πιο ενωτική» με 35% έναντι 26% του κ. Κασσελάκη. Ωστόσο, ο  35χρονος προηγείται με μεγάλη διαφορά (14 και 11 μονάδων αντίστοιχα) στα κρίσιμα ερωτήματα – ποιος μπορεί να αυξήσει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και ποιος ποιος να κερδίσει στο μέλλον τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Μάλιστα, ο κ. Κασσελάκης προηγείται – αν και με μικρή διαφορά – στα συγκεκριμένα ερωτήματα, ακόμα και στο ευρύτερο σώμα των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιουνίου του 2023. 

Η εικόνα της κυβέρνησης

Η καταστροφική κακοκαιρία Daniel προκάλεσε σοβαρές ρωγμές στην εικόνα της κυβέρνησης, που έχει σε αυτή τη συγκυρία «εικόνα Τεμπών», με τις θετικές γνώμες να φτάνουν στο 32%. Παράληλα, η ακρίβεια θεωρείται πλέον ως το σημαντικότερο πρόβλημα από το 29% – έναντι 24%   τις παραμονές των εκλογών του Ιουνίου. Παράλληλα, έχει πενταπλασιαστεί – από το 3% στο 15% – το ποσοστό εκείνων που μιλούν για ανεπάρκεια της κυβέρνησης. 

πηγή

Κόλαση φωτιάς στην Αχαΐα: Καίγονται σπίτια επιχειρήσεις και νεκροταφείο – Εκκενώνονται Καμίνια, Βραχνέικα και Τσουκαλέικα, έκλεισε τμήμα της Πατρών-Πύργου (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Δεύτερη νύχτα με πύρινο εφιάλτη – Μπαράζ μηνυμάτων του 112 για εκκενώσεις οικισμών, κλειστή η Περιμετρική (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Νύχτα αγωνίας στην Πάτρα: Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο στην περιοχή των Συχαινών – Προληπτική εκκένωση Μπάλα και Βούντενης, έκλεισε η Περιμετρική (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πύρινος όλεθρος στην Πάτρα: Εκτός ελέγχου η φωτιά – Καίγονται σπίτια, απομάκρυνση κατοίκων και απεγκλωβισμοί (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Εφιαλτικές στιγμές από τις μεγάλες πυρκαγιές σε Δυτική Αχαΐα και Συχαινά: Εκκενώνονται Μποζαΐτικα, Μπάλα & Βούντενη, αναζητούν ύποπτους για τη φωτιά της Πάτρας (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Κόλαση φωτιάς στα Συχαινά: Κάηκαν σπίτια, εκκενώνονται οικισμοί και κτίρια – Δραματικές στιγμές για τους κατοίκους (ΦΩΤΟ & BINTEO)

Δραματική νύχτα στη Δυτ. Αχαΐα: Επιχείρηση απομάκρυνσης χιλιάδων κατοίκων – Έφτασε στα Τσουκαλέικα και καίει σπίτια και αυτοκίνητα η φωτιά – ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Πάτρα: Προσαγωγή δύο υπόπτων για την καταστροφική πυρκαγιά στα Συχαινά