6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας: Έντυπη Δίγλωσση Ανθολογία Ποίησης

 

Κυκλοφόρησε η δίγλωσση ποιητική ανθολογία ( Ελληνικά - Αγγλικά ) των ποιητών και των ποιητριών που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ.

Τη χορηγία της έκδοσης ανέλαβε το περιοδικό "Πατρινόραμα" του Θεοδώρου Παπαβασιλείου με την οργανωτική υποστήριξη της Ευτυχίας Λαμπροπούλου.

Σε αυτό το αποτύπωμα στο χρόνο που άφησε το πολιτιστικό τοπόσημο της Δυτικής Ελλάδας καταγράφονται με ποιήματα τους όλοι και όλες που έλαβαν μέρος. Είναι εξαιρετικά σημαντικό το ότι η έκδοση ταξιδεύει πλέον σε είκοσι χώρες και οι ποιητές και οι ποιήτριες που συμμετείχαν όπως και τα πρακτορεία ειδήσεων αυτών των χωρών αναμεταδίδουν το δρώμενο με φωτογραφικό υλικό από τις ομορφιές της Αχαΐας.

Ξεκίνησε ήδη ο προγραμματισμός του 7ου Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας με καινούργιες καινοτομίες που προτάθηκαν από τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη που έγινε στο κλείσιμο του Patras Word Poetry Festival.

Από δεξιά: Αντώνης Δ. Σκιαθάς, Lucie Kouligova, Κατερίνα Μελιγκωνη, Τριαντάφυλλος Ηλ. Κωτόπουλος

Από πλευράς Τσεχίας συμμετείχαν: Lucie Kouligova (Διευθύντρια Τσεχικού Κέντρου Πολιτισμού του Υπουργείου Εξωτερικών της Τσεχικής Δημοκρατίας) Pavel Piekar (πρόεδρος των Τσέχων Χαρακτών) Simona Marinkova Rackova ( ποιήτρια) Katerina Rancenko ( ποιήτρια)

Διαβάστε επίσης