Σωματείο «Ιπποκράτης»: Να καταργηθεί η εκχώρηση δευτερογενών διακομιδών σε εταιρείες με ιδιωτικά ασθενοφόρα

Το Δ.Σ  του Σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο ” Αγιος Ανδρέας” (ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ), σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

“Με το νόμο 4999/22 άρθρο 40 το ένα Νοσοκομείο μετά το άλλο εκχωρούν τις δευτερογενείς διακομιδές σε εταιρείες με ιδιωτικά ασθενοφόρα έναντι υψηλής αμοιβής.

Αυτό ακριβώς συνέβη και στο Νοσοκομείο μας, όπου λόγω της ανεπάρκειας και της συνειδητής επιλογής υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ με πληρώματα ασθενοφόρων αλλά και της κατάργησης των θέσεων Οδηγών από τους οργανισμούς των Νοσοκομείων, εκχωρεί τις δευτερογενείς διακομιδές σε ιδιωτική εταιρεία.

Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να καταργήσει αυτό το νόμο, να ενισχύσει το ΕΚΑΒ με προσωπκό και τα Νοσοκομεία να αναλάβουν τις δευτερογενείς διακομιδές με την σύσταση ξανά των οργανικών θέσεων ΔΕ Οδηγών, όπως άλλωστε συνέβαινε κατά το παρελθόν με επιτυχία και λιγότερο οικονομικό κόστος”.

Πάτρα: Τραγωδία σε γαμήλιο γλέντι – Τι συνέβη

Πάτρα: Απίστευτη καραμπόλα πέντε ΙΧ στο τούνελ της Περιμετρικής ΦΩΤΟ

Πάτρα: Αυτός είναι ο παππούς που πέθανε χορεύοντας στο γάμο της εγγονής του

Πάτρα: Δικυκλιστές τραυματίστηκαν σε τροχαίο (ΦΩΤΟ)

Ηλεία: Θλίψη για τον πρόωρο χαμό πατρινού αστυνομικού

«Ιερό» σκάνδαλο: Κακουργηματικές διώξεις σε καθολικούς ιερείς και επιχειρηματίες, με “άρωμα” Πάτρας!

Δυτ. Ελλάδα: Σοβαρό τροχαίο με τραυματισμό ανήλικης – Εκσφενδονίστηκε από όχημα ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Πήγαν να πουλήσουν πρόβατα και τους πέρασαν χειροπέδες