Μακιγιάζ ματιών μετά τα 40 - Το λάθος που κάνετε και τα μάτια σας δείχνουν πιο μικρά

Τα μάτια είναι, σύμφωνα με πολλούς, το πιο «δυνατό» σημείο του προσώπου.

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο πως η τέχνη του μακιγιάζ εστιάζει κατά πολύ στο πώς να τα αναδείξει, ενώ με τον καιρό, οι makeup artists έχουν ανακαλύψει τα dos and don'ts για το μέικ-απ ματιών και έχουν επινοήσει διάφορα tips στα οποία μπορούμε να βασίσουμε την καθημερινή μας ρουτίνα μακιγιάζ.

Συγκεκριμένα, η hair & makeup influencer, Λέα Μπούκολτζ μοιράζεται με τις ακολούθους της στο tiktok μια πολύ χρήσιμη συμβουλή μέσω ενός μέικ-απ βίντεο: αν θέλετε τα μάτια σας να φαίνονται μεγαλύτερα πρέπει οπωσδήποτε να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε σκληρό, μαύρο μολύβι.

Όπως μαρτυράει το προφίλ της, η ίδια απευθύνεται σε ένα κοινό άνω των 40 ετών, και στο εν λόγω βίντεο διευκρινίζει πως, καθώς μια γυναίκα μεγαλώνει, οι απαλοί τόνοι χρωμάτων φαντάζουν πιο κολακευτικοί επάνω της.

Η influencer προτείνει λοιπόν στις ακολούθους της να προμηθευτούν μια σκούρα καφέ σκιά ματιών την οποία θα χρησιμοποιούν αντί για eyeliner κάτω από τα μάτια, καθώς αυτή η τεχνική θα τα μεγεθύνει και τους δώσει ένα ενδιαφέρον σχήμα. Προσθέτει πως, αν επιθυμούν, μπορούν να σκουρύνουν την εξωτερική γωνία του ματιού με το μολύβι για λίγη επιπλέον ένταση και βάθος.

bovary.gr