Αχαΐα: Σε πλήρη επιφυλακή οι υπηρεσίες για την κακοκαιρία – Σε ετοιμότητα μηχανήματα σε ποτάμια και χειμάρρους για πλημμυρικά φαινόμενα

 

Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκεται η πολιτική προστασία σε Περιφέρεια και Δήμο , καθώς το κύμα κακοκαιρίας έχει ήδη αρχίσει να δείχνει …τα δόντια του στην Αχαΐα και τη Δυτ. Ελλάδα.

Μηχανήματα της Περιφέρειας , αλλά και ιδιωτικά βρίσκονται σε “επικίνδυνα σημεία” , όπου έχουν στο παρελθόν παρουσιαστεί πλημμυρικά φαινόμενα σε διάφορα σημεία, κυρίως ποτάμια και χειμάρρους, της Αχαΐας.

Μιλώντας στο tempo24 ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος σημείωσε πως ήδη μηχανήματα έχουν τοποθετηθεί σε περιοχές πλησίον των ποταμών Γλαύκου, Ξυλοκέρας, Χαράδρου κ.α , ώστε εάν χρειάστει να ξεκινήσουν εργασίες διάνοιξης της κοίτης για να απελευθερωθούν ποσότητες νερού και να αποφθευχθούν πλημμύρες.

Αχαΐα: Σε πλήρη επιφυλακή οι υπηρεσίες για την κακοκαιρία - Σε ετοιμότητα μηχανήματα σε ποτάμια και χειμάρρους για πλημμυρικά φαινόμενα

Προβληματισμός, ωστόσο, υπάρχει για το ενδεχόμενο να καταιγίδες να “φέρουν” υπερβολικά μεγάλες ποσότητες νερού.

Στο μεταξύ παρεμβάσεις έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα σε Βουραϊκό, μεγανίτη, Κριό , Κερυνίτη , προκειμένου να απομακρυνθούν φερτά υλικά που θα προκαλούσεν προβλήματα.

Εξάλλου, χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας είχε τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια τον οποίο και ενημέρωσε λεπτομερώς για τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο νομό. 

Αχαΐα: Σε πλήρη επιφυλακή οι υπηρεσίες για την κακοκαιρία - Σε ετοιμότητα μηχανήματα σε ποτάμια και χειμάρρους για πλημμυρικά φαινόμενα

 

ΣΟΚ: 21χρονος κατέρρευσε μπροστά στον υπολογιστή του – Θρήνος στην Εγλυκάδα Πατρών

Πάτρα: Βρέθηκε νεκρός έξω από το σπίτι του – Τι “βλέπει” η ΕΛ.ΑΣ

Πάτρα: Πέθανε ο δολοφόνος της Κωνσταντίνας Κουλούρη και της Ρεγγίνας Παπανδρέου

Πάτρα: Θλίψη για τον θάνατο του “γάτου” Νίκου Παπαδημητρόπουλου

Σοκ στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή την ώρα του ρεπορτάζ ο κάμεραμαν του ΑΝΤ1 Γιώργος Παυλάκης

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον περιφερειακό σύμβουλο Άρη Τηλιγάδη, που “έφυγε” μετά από μάχη με ασθένεια

Αχαΐα: «Έφυγε» αιφνίδια στα 51 του χρόνια ο γιατρός Αιμίλιος Τζούδας

Πάτρα: “Φως” στα αίτια θανάτου του 21χρονου στην Εγλυκάδα, που κατέρρευσε μπροστά στον υπολογιστή του – Σήμερα η νεκροψία