Έφυγε από τη ζωή ο ο «ήρωας του Γκρατς», Γρηγόρης Πλιάτσικας - Θλίψη στην Παναχαϊκή

Μια μέρα μετά τη συμμετοχή του για μόλις τρία λεπτά στο παιχνίδι βετεράνων στον Πύργο

Εντελώς απρόσμενα έφυγε από τη ζωή, ο Γρηγόρης Πλιάτσικας, ο «ήρωας του Γκρατς» όπως αποκαλείται στην Πάτρα.

Μια μέρα μετά τη συμμετοχή του για μόλις τρία λεπτά στο παιχνίδι βετεράνων στον Πύργο, όπου μόλις στο 2ο λεπτό της συνάντησης, στα 74 του χρόνια, έκανε μια ασύλληπτη επέμβαση, κάνοντας το γήπεδο να τον χειροκροτήσει.

Αντικαταστάθηκε επειδή δεν αισθανόταν καλά να συνεχίσει, μέσα σε χειροκροτήματα, χωρίς να δείχνει όμως ότι έχει κάτι σημαντικό. Την επόμενη μέρα, αισθάνθηκε αδιαθεσία και λίγο μετά τον βρήκαν οι συγγενείς του νεκρό.
 

Το Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής Παναχαϊκής εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήρια για την απώλεια του "Ήρωα του Γρατς" Πλιάτσικα Γρηγόρη στην οικογένεια του. 
 

Ο Γρηγόρης Πλιάτσικας, γεννήθηκε στις 15 Ιουνίου του 1949 στην Πάτρα, όπου και μεγάλωσε.

Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο το 1966 από την Παναχαϊκή, όπου και αγωνίστηκε μέχρι το 1971, με μόνη διακοπή το 1969 λόγω της στρατιωτικής του θητείας. Το 1972 φόρεσε τη φανέλα του Αστέρα Αμαλιάδας στη μοναδική συμμετοχή του συλλόγου στη Β΄ Εθνική, ενώ την επόμενη περίοδο, 1973-74, έγινε πάλι παίκτης της Παναχαϊκής που αγωνιζόταν στην Α΄ Εθνική και είχε κερδίσει από την προηγούμενη περίοδο την συμμετοχή της στο Κύπελλο UEFA.

Αγωνίστηκε με την πατραϊκή ομάδα στην εκτός έδρας ρεβάνς του πρώτου αγώνα (2-1) με αντίπαλο τη Στουρμ Γκρατς, για τον 1ο Γύρο του Κυπέλλου UEFA, όπου η Παναχαϊκή νίκησε με 0-1 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση, με τον Πλιάτσικα να έχει πραγματοποιήσει εξαιρετική εμφάνιση κρατώντας ανέπαφη την εστία του και με τους φιλάθλους να τον ονομάζουν «ήρωα του Γκρατς». Το 1974 μετέβη στην Αμερική για να γυρίσει στην Ελλάδα την επόμενη αγωνιστική περίοδο 1975-76 όπου αποτέλεσε παίκτη του Κορωπίου. Το 1977 επέστρεψε πάλι στην Παναχαϊκή με τότε προπονητή τον Λιούμπισα Σπάιτς. Έπειτα φόρεσε την φανέλα του Πανηλειακού, του Αίαντα Γαστούνης, του Παναιγιάλειου και τέλος της ΠΑΕ Πύργος.

 

ΠΗΓΗ

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ