Γιάννης Λάμπρου: Ερώτηση στο δημοτικό συμβούλιο για το πρώην εργοστάσιο Λαδόπουλου

 

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Λάμπρου αναφορικά με το θέμα της χρήσης του πρώην εργοστασίου Λαδόπουλου, κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο ερώτηση, για να συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση 21 Αυγούστου.

Στο έγγραφό του σημειώνει:
Κε Δήμαρχε,
Από τον Απρίλη 2019 το δημοτικό μας συμβούλιο έχει εγκρίνει την σχέδιο ανάπτυξης χρήσεων πρώην εργοστάσιου Λαδόπουλου και την δωρεάν παραχώρηση χρήσης του χώρου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Τον ίδιο μήνα και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πήρε απόφαση αποδοχής της παραχώρησης και έγκρισης σχετικού σχεδίου ανάπτυξης χρήσεων. Επιπλέον, ελήφθη απόφαση για υποβολή πρότασης χρηματοδότησης από δημόσιους πόρους μέσω του προγράμματος Φιλόδημος 1.
Κυβερνητική επιτροπή τον Μάιο 2022 αυθαίρετα αποφάσισε το έργο της ανάπλασης του Λαδόπουλου να χρηματοδοτηθεί και να κατασκευαστεί μέσω ΣΔΙΤ, δηλαδή Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.
Η δημοτική αρχή απέφυγε να τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο θέμα παρά το ότι έχει εκφράσει γενικά την αντίθεσή της σε έργα ΣΔΙΤ. Κατά τη δική μας άποψη μας μέσω της ΣΔΙΤ αλλοιώνεται ο αρχικός δημόσιος και κοινωφελής χαρακτήρας του έργου.
Άλλωστε, η ακύρωση του πρόσφατου διαγωνισμού για την ανάπλαση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αφού υπήρξε μόνο ένας ενδιαφερόμενος, καταδεικνύει αλλαγές που προωθούνται για την χρηματοδότηση του έργου υπακούοντας στις προτεραιότητες και ανάγκες που θέτουν τα ΣΔΙΤ, δηλαδή την υψηλή κερδοφορία για τους ιδιώτες.
1. Με βάση τα παραπάνω συνεχίζεται να πιστεύετε ότι η δωρεάν παραχώρηση ανταποκρίνεται στους αρχικούς σκοπούς του έργου?
2. Συμφωνείτε με την μορφή χρηματοδότησης και υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου που προωθείται μέσω ΣΔΙΤ?
3. Προτίθεστε να επανεκτιμήσετε τους όρους της δωρεάν παραχώρησης ή ακόμα και την ίδια τη σύμβαση?
Με εκτίμηση
Λάμπρου Ιωάννης
 

Διαβάστε επίσης