Γιαννάκος (ΠΟΕΔΗΝ): «Κάτι πρέπει να γίνει με τους Ρομά στα Νοσοκομεία, βαράνε όποιον βρουν μπροστά τους»

17/08/2023 | 14:38

«Η συντριπτική πλειονότητα των επιθέσεων κατά του προσωπικού των υγειονομικών μονάδων προέρχεται από τους Ρομά. Συγκεντρώνονται καμιά πενηνταριά κάθε φορά στα νοσοκομεία ή τα κέντρα υγείας συνοδεύοντας ασθενή στα επείγοντα ή να επισκεφθούν νοσηλευόμενο ασθενή και βαράνε όποιον βρουν μπροστά τους».

Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ζητώντας να ληφθούν μέτρα προστασίας του υγειονομικού προσωπικού.

Αναλυτικά:

«Κάτι πρέπει να γίνει με τους Ρομά στα Νοσοκομεία που συγκεντρώνονται σε μεγάλες ομάδες όταν έχουν ασθενή και βαράνε όποιον βρουν μπροστά τους

Δεν φθάνει η κούραση των υγειονομικών στα νοσοκομεία έχουμε και τις επιθέσεις ατόμων σε βάρος του προσωπικού.

Οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι άλλοι επαγγελματίες υγείας δεν είναι ταχυδακτυλουργοί να εξετάζουν ταυτόχρονα όλους τους ασθενείς στα επείγοντα, δεν είναι θαυματουργοί να αποτρέψουν όλους τους θανάτους.

Τα άτομα αυτά προβαίνουν σε τραμπούκικες πράξεις σε βάρος του προσωπικού εκμεταλλευόμενοι τη πλημμελή φύλαξη των νοσοκομείων και κέντρων υγείας. Οι φύλακες είναι ελάχιστοι και η αστυνομία φθάνει κατόπιν εορτής. Μετά αφού φάμε το ξύλο οι διοικήσεις μας προτείνουν να κάνουμε εμείς μηνύσεις. Πόσο εύκολο είναι ένας εργαζόμενος να κάνει μηνύσεις; Να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα από τη τσέπη του και να στοχοποιηθεί μαζί με την οικογένειά του από αυτά τα άτομα που δεν το έχουν σε τίποτα να σκοτώσουν και άνθρωπο.

Η συντριπτική πλειονότητα των επιθέσεων κατά του προσωπικού των υγειονομικών μονάδων προέρχεται από τους ρομά. Συγκεντρώνονται καμιά πενηνταριά κάθε φορά στα νοσοκομεία ή τα κέντρα υγείας συνοδεύοντας ασθενή στα επείγοντα ή να επισκεφθούν νοσηλευόμενο ασθενή και βαράνε όποιον βρουν μπροστά τους.

Στο νοσοκομείο Ναυπλίου την περασμένη Πέμπτη βράδυ ξημερώνοντας Παρασκευή κατέληξε ένας ασθενής ρομά νέος σε ηλικία στη παθολογική κλινική.

Οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό έκαναν ότι μπορούσαν να τον σώσουν. Δεν τα κατάφεραν.

Όταν οι γιατροί ανακοίνωσαν σε καμιά πενηνταριά ρομά τον θάνατο του ασθενούς άρχισαν να τους δέρνουν. Από τύχη αποφύγαμε τα χειρότερα. Κάτι πρέπει να γίνει με τους ρομά και με τη φύλαξη των νοσοκομείων. Είναι αδίστακτοι σε πολλές περιπτώσεις υπο την επήρεια ουσιών και δεν καταλαβαίνουν από τίποτα».

Βραδιά από την ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ

Εθελοντικές αιμοδοσίες το Σαββατοκύριακο σε Αλεποχώρι και Φλόκα Αχαΐας

Κινητά, social και βιντεοπαιχνίδια: Η συμπεριφορά των παιδιών το… κλειδί

Γιατί να προτιμήσετε τη χοιρινή μπριζόλα στο τηγάνι;

Η Κάιλι Τζένερ κάνει το επόμενο βήμα στη σχέση της με τον Τιμοτέ Σαλαμέ

Τα επικίνδυνα λάθη που κάνουμε το καλοκαίρι όσοι έχουμε σκύλο

Η Ιερά Μητρόπολη Πατρών παρούσα στη Ναυτική Εβδομάδα

Δεν πέρασε η πρόταση μομφής στη Βουλγαρία – Επιβίωσε η κυβέρνηση Ζελιάσκοφ